Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

Egy híján húsz cuki videó, amit mindenképp látni kell I.

2007. március 10. 07:55, nak komment

Alig másfél hónappal a Cukiság indulása után merészet gondoltunk és erőn felüli kutatómunkába kezdtünk: szakértők segítségét kérve, szigorú tudományos szempontok alapján - nem ám saját kényünkre-kedvünkre - összállítottuk a legjobb, legcukibb, legaranyosabb, legviccesebb, legszívetmelengetőbb állatos videófelvételek toplistáját, a világ aktuális - 2007-es - cukisági együtthatójának figyelembevételével.

Na jó, bevalljuk: körülnéztünk a blogoszférában és azt találtuk, hogy az effajta listaállítás a trend, úton útfélen összefoglaló, enciklopédikus számvetésekbe lehet botlani, és persze mi meg nem akarunk kimaradni semmiféle könnyen szerezhető dicsőségből, szóval ihol van, fogyassza, aki bírja a tömény édeset. A lista nem erősorrend, összeállításában csak az erős érzelmek vezették kezünket.

Régi klasszikusok, új slágerek, kis etűdök, apró gyöngyszemek, villanásnyi remekművek, egészségre már-már ártalmas mennyiségben, de ne menjenek sehova, a kattintás után visszajövünk.

1. Vicces macskák. A videó, amit kivétel nélkül mindenki látott már legalább egyszer, ha nem a neten, akkor valamelyik olcsójános kereskedelmi tévén. A remekül szerkeszett, hatásvadász klasszikus zenei aláfestéssel megtámogatott kompiláció a német műholdas adók besztof homevideó válogatásaira hajaz, csak nem medencébe boruló nagypapával, hanem agyament macskákkal. A műfaj sikerét mi sem bizonyítja jobban, hogy az ismeretlen internetes videóművészek elkészítették a második, és harmadik válogatást is, és persze a követhetetlen tempóban biztos született már valahol, negyedik és ötödik rész is.

2. Vicces kutyák. A videó, amit kivétel nélkül mindenki látott már legalább egyszer, ha nem a neten, akkor valamelyik olcsójános kereskedelmi tévén. A remekül szerkeszett, hatásvadász popzenei aláfestéssel megtámogatott kompiláció a német műholdas adók besztof homevideó válogatásaira hajaz, csak nem medencébe boruló nagypapával, hanem agyament kutyákkal (a You Tube feneketlen mélységeiből persze előbányászható a kilencvenes évek végéből származó előkép is). A műfaj sikerét mi sem bizonyítja jobban, hogy az ismeretlen internetes videóművészek elkészítették a második válogatást is, és persze a követhetetlen tempóban biztos született már harmadik, negyedik és ötödik rész is.

3. Spudgy, az álmos pomerániai. A tízéves fajtatiszta kutyáról készült alig fél perces felvétel a bealvós videók egyik legjobbika (ezek képezik egyébként válogatásunk egyik fő csapásirányát). Az ülve elszenderedő szőrmók titka egyrészt az ewokokéra hajazó külsejében kereshető, másrészt a gyár lelkiismeretes portásbácsija juthat eszünkbe róla, aki fel-felébred saját hortyogására.

4. A legcukibb corgi-kölyök. Se magyarázat, se kommentár, se andalító zene, mégis 2,6 milliószor nézték már meg a You Tube-on a pöttöm welsh corgi jövés-menését. A magyarázat talán annyi, hogy a kis plüssjószág korához képest meglepően széles skáláját mutatja be a kutyaemócióknak: az örömtől, a lelkesedésen keresztül, a kozmikus bánatig, pofijáról leolvasni szinte az összes érzelmet, amit egy kutya fel tud mutatni. Mindehhez még hozzájön a virsliszerű trappolás, szóval nem véletlenül visonganak a kommentezők: AWWW, ITS SOOOOOO CUTTTEEEE!!!

5. Édi fáradt cicus. Újabb bealvós videó, ezúttal egy fehértappancsú loboncos macskakölyök. Alig fél perc az egész, az álomba hanyatló perzsacica mégis csaknem négymillió internetező szívét nyerte meg - joggal. [-.-]Zzz

6. A lógófülű aranybogár. 2006. végén kezdte karrierjét e skót lógófülű macskakölyök két percben összefoglalt tevékenykedése. Jelenleg 3,3 milliós nézettségnél tart a bakancsból előbukkanó, majd kipottyanó, végül cérnavékony hangon meg is szólaló nyivácka. A műfaj legjobb antréja mindenképp neki könyvelhető el, a szundi a végén nyilván elmaradhatatlan elem.

7. Nóra, a zongorista. Talán őt sem kell nagyon bemutatni senkinek, sztárságának egyértelemű bizonyítéka, hogy még a hazai bulvárlapok is szerepeltették az utolsó oldalon a Földet elpusztító meteor mellett. A karakteres zongorajáték, a nagy átéléssel, kedvtelve előadott minimalista kompozíciók miatt hamar szárnyára kapta a hírnév a philadelphiai zongoratanárok házimacskáját.

8. Levélnyitó nyuszi. Ő Toto, a levélnyitó nyuszi. A fekete-fehér füles félpercben megörökített, megmosolyogtató trükkje másfélmilliós nézettséget hozott a konyhára.

9. Hét az egy ellen. A hét kiváncsi golden retriever kölyök kalandja a jól megtermett házimacskával szintén millió fölötti nézőszámmal büszkélkedhet. A legjobb mellékszereplő díját kiérdemlő cirmos sokáig megőrzi hidegvérét, de a végén azért megkönnyebbülten nyávog, amikor gazdája megmenti a vérfürdős végkifejlettel fenyegető szituációból.

Folyt. köv.

videó besztof

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása