Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

Kéthetes tulok

2007. március 10. 15:00, mvmv komment

A wuppertali állatkertben, február 22-én született az itt látható gnúkecske.

"A zerge formák legfeltűnőbb neme a tulokzergék vagy gnúkecskék (Budorcas Hdgs.) ... A három gnúkecske-faj közül a legrégebben ismert az 1 méter vállmagasságú takin (Budorcas taxicolor Hdgs.). Az állat hátának a színe a halvány szalmasárgától vagy világos barnás szürkétől a barnavörösen keresztül egész a feketéig váltakozik. Állandóan fekete a fej hátulsó részén kezdődő csík, amely az egész háton át a farkáig húzódik, továbbá a fej, a nyak, a farok, a lábak és a test alsó felének a legnagyobbrésze. A szóban levő faj a Mismi hegyeket lakja Assamtól északra, egészen Buthánig" - írja Brehm Az állatok világa című könyvében.

(fotó: Fredrik von Erichsen)

fotó állatkert kecske gnú

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása