Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

Perui csöppség

2007. március 30. 18:05, nak komment

Íme a világ legkisebb baglya, a Xenoglaux loweryi, avagy a hosszútollú bagoly. A legfeljebb 15 centiméteresre megnövő madarat 1976-ban fedezték fel az észak-perui dzsungelban, és azóta nem láttak belőle egyetlen példányt sem - egészen 2007 februárjáig.

A képet az ECOAN (Andoki Ökoszisztéma Társulás) bocsátotta pár napja a világsajtó rendelkezésére, hogy hírt adjon a faj "újrafelfedezéséről", egyben felhívva a figyelmet arra, hogy az igen kevéssé ismert hosszútollú bagoly is rajta van a kipusztulással fenyegetett madárfajok listáján. A NatGeo cikke szerint 250 egyedre tehető a faj állománya és leginkább a Peru északi köderdőiben zajló emberi tevékenység veszélyezteti a faj élőhelyét.

fotó bagoly

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása