Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.

Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

 • rudo: Szent ég, hova süllyed még ez a blog???? DE! A Csigákat A Legcukibb Állatok Között Tartjuk Számon! (2014.04.17. 17:18) Csiga-biga gyere ki!
 • Enikő Somhegyi: Szia nekünk éppen ma születtek és semmit sem tudunk (pl; mivel etessük őket? Vagy ,hogy hozzáérhet... (2014.04.16. 21:19) Axolotl bébik születtek
 • Jimbo75: Ízlések és pofonok. Szerintem meg olyan rondák, hogy már szépek:) (2014.04.16. 04:05) Akiknek jól áll a ránc
 • little troll: :D (2014.04.16. 01:03) Akiknek jól áll a ránc
 • little troll: Lehet, hogy elszállt a kommentem? Akkor rövidebben: ezek rém rondák. (2014.04.16. 01:03) Akiknek jól áll a ránc
 • Utolsó 20

Szolgálati közlemény - beküldők figyelmébe

2007. április 03. 18:29, nak 39 komment

Tudjuk, hogy hamarabb kellett volna ezt a kis tájékoztatót közzétenni, de talán még nem késő:

Kedves Cukiság-olvasók! Először is szeretnénk visszamenőleg is mindenkinek nagy-nagy köszönetet mondani a rengeteg beküldött cuki képért, videóért, linkért, csak így tovább, határ a csillagos ég. Hála a szőröstappancsú kisnyulaknak és a dobozfüggő cicákoknak Önök (Ti) elárasztanak (elárasztotok) minket levelekkel - ha ti nem vagytok (maradjunk a tegezésnél, ugye megbocsátható ez) nem tartanánk ott, ahol most tartunk.

Viszont sok panasz és zokszó érkezett hozzánk ilyen vagy olyan formában, a legtöbb bánatos visszajelzés azt reklamálja, hogy miért nem került ki az ő cukija, vagy mikor kerül már ki végre.

Igazán nem szeretnénk ha örihari, sértődés, vagy haragszomrád sülne ki bimbódzó kapcsolatunkból, ezért a következőket ajánljuk alázattal figyelmetekbe:

1. Mivel nem főállásban szerkesztjük a szívünk csücskét, akár egy-két hetes feldolgozási időre is lehet számítani a beküldéstől számítva a poszt megjelenéséig.
2. Mivel tényleg kosárszámra jönnek az emailek, sajnos - és tudjuk, hogy ez az egyoldalúság nincs így jól - nem tudunk a többségükre válaszolni.
3. Mivel sok levél érkezik, van szerencsénk válogatni közülük - és ez a szerkesztők dolga a nagy testvérnél is -, tehát nem közlünk le minden egyes beküldött képet, és hisszük, hogy belátható bárki számára: a minőség előbbrevaló a mennyiségnél. És e pontnál kérünk mindenkit, hogy ne haragudjatok meg, ha netalán nem látjátok viszont kis kedvenceteket a Cukiságon. Tudjuk jól, hogy minden gazdinak a saját szeme fénye a legeslegeslegaranyosabb, de vannak olyan objektív (na jó, azért éppen eléggé szubjektív) szempontok, amiket a szerkesztők előbbrevalónak tartanak - lásd következő pont.
4. Nehéz összefoglalni, de azért megpróbáljuk:

 

 • Legyen a kép (vagy videó) elfogadható minőségű. Legyen éles a cukiság rajta, ügyeljünk, hogy a megfelelő helyre fókuszáljon a fényképezőgép (kamera). Sokat ront a fotón, ha a lakás összes tárgya tűéles, a zabálnivaló nyuszi viszont csak egy homályos folt a kép közepén.
 • Lehetőleg ne használjunk vakut, mert egyrészt sokszor kiég a kép közepe és élvezhetetlenül részlettelen, fehér részek lesznek rajta, másrészt - és ez talán sokkal fontosabb - nem tesz jót a kedvencünk szemének sem ha arconvakuzzuk szegényt. Szóval csak óvatosan a villanófénnyel.
 • Komponáljunk ügyesen, azaz a képen főként az állat legyen: legalább a felét töltse ki a képmezőnek.
 • Küldjünk minél jobb felbontású fotót, a mobiltelefonnal készült bélyegnyi képekkel szemben jókora előnyt élveznek a legalább négy-ötszáz pixel széles/magas .jpg képek, tényleg az a legjobb, ha fényképezőgépet használunk fényképezésre.
 • És végül, de nem utolsó sorban, legyen tényleg cuki az a cuki. Azaz próbáljuk a kívülálló szemével is nézni kedvencünket, bár ez nyilván nem könnyű. A szerkesztők nem szeretnének szőrősszívű varacskosdisznó színében feltűnni, de az, hogy van egy állat a felvételen, önmagában még nem elég az üdvösséghez. Legyen valami különleges a fotón (videón), egy tekintet, egy mozdulat, egy arckifejezés, egy póz, egy vicces jelenet sokat nyom a latban.

 

5. És egy afféle jogi figyelmeztetés a végére: a beküldött képeket kicsinyítjük, megvágjuk, képszerkesztővel javítunk a minőségen, ha úgy látjuk jónak, majd a képek sarkába kicsi cukiság-vízjelet biggyesztünk, jelezve, hogy az innentől a Cukiságé. A nekünk beküldött képek mindazonáltal csak nálunk jelennek meg, nem adjuk tovább azokat, tehát nem kell attól tartani, hogy macskaeledel-reklámos célokra eladjuk Cirmi fotóját és a bevételből elutazunk a Hawaii-szigetekre.

fotó videó szolgközl

A bejegyzés trackback címe:

http://cukisag.blog.hu/api/trackback/id/tr9454236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben.

butcher51 2007.04.03. 23:33:36

Hawaii szigetekre muhahaha :D

Szakács Korom Zsuzsa · http://www.freelove.hu/pictures/o/r/big/orchideatitokzat_1_1171550682.jpg 2007.04.26. 19:10:00

Az én Mokucim egy igazi cukorfalat :)

pro-cuki 2007.04.28. 10:58:27

még az sem zavarna, ha a karibi szigetekre mennétek, csak vinnétek magatokkal! :-)

lucretia borgia 2007.06.03. 21:10:53

azaz ha én a saját fotómat elküldöm nektek, akkor a copyright attól kezdve a tietek, és én magam a saját fotómat többet nem hazsnálhatom fel?

IceCat 2007.06.10. 15:06:04

A szerzői jogot az szerzőtől lehetetlen elvenni, max. hamisan lesz feltüntetve, ami persze nem szép dolog.
Talán még jogilag sem működik, de ebbe inkább nem megyek bele.
Én mindenesetre meglehetősen morcos lennék ha szépen levágnátok a nevem a képről és macskát nyomnátok a sarkába, úgyhogy az én cukijaim maradnak itthon.

nak · http://nakedeye.blog.hu 2007.06.11. 10:20:54

kedves lucretia borgia, erről szó sincs, a copyright marad a tiéd, azt csinálsz a fotóiddal amit akarsz, mi csupán azt próbáljuk üzenni a cicás vízjellel, hogy a képet egy olvasótól kaptuk, ránk lett bízva, ne tessenek ellopni, lenyúlni, kéretlenül felhasználni

igen, lehet hogy kicsit erősen fogalmaztunk azzal, hogy "innentől a Cukiságé", de a lényeg, hogy az eredeti kép természetesen mindig is az olvasóé marad, ő eladhatja, továbbpasszilhatja, akinek akarja, mi viszont csak itt használjuk fel, sőt a kapott "eredeti kópiát" sem őrizzük meg

Godika_ 2007.06.14. 15:06:33

"A szerzői jogot az szerzőtől lehetetlen elvenni"

Ez így önmagában biztos, hogy nem igaz. Nekem például, amikor beléptem a céghez, alá kellett írnom egy nyilatkozatot, mely szerint mindenféle szellemi termék, ami tőlem származik, a cég tulajdonát fogja képezni, és nem vihetem el magammal, nem adhatom ki másnak. Gondolom ez sok más egyéb helyen így van... :)

Godika_ 2007.06.14. 15:08:01

Bár, ha jobban átgondolom, mégiscsak igazad van, met "elvenni" tényleg nem lehet, de a másik fél feladhatja, ha ehhez hozzájárul.

Malacka 2007.06.14. 19:26:38

Annyira, de annyira cuki ez az oldal!
És ez a Legcukibb Szolgálati Közlemény! :D

XTro 2007.06.28. 08:24:42

De undoríító ez az oldal, és ez a szó hogy cuki ráadásul különösképpen bosszantó. Arról mért nem csináltok oldalt, hogy mekkora kárt okoznak például a természetben a szabadon eresztett macskák, hogy miért félnek magyarországon az állatok az embertöl, és különben is. Cukiság. Faszom.

Chamotox 2007.06.28. 09:05:03

XTro,
valószínűleg azért, mert a site készítői és rendszeres látogatói azon kivételes példányai Kárpát medencében élő népeknek, akik tudnak nem anyagi dolgoknak is örülni az életben és nem mániájuk a mindennapi mocskolódás, fikázás és kritizálás. Nem úgy, mint neked. Keress egy pszichológust inkább és rontsd el az ő hangulatát, ne a site látogatóiét.

Nyuszifül 2007.06.29. 21:03:21

Ez a komment is nagyon CUKI, és áldom azon jótéteményesek eszét/szivét meg ilyesmi, aki ezt az egész csodagyüjteményt kitalálta. Az állatok az emberek legjobb tanítói, ez gondolom, már mindenki számára kezd körvonalazódni.... :) És ez TÉNYLEG így van!
További sok sikert, és jó utat Hawaii-ra, szerintem még azt is megérdemlitek. Csak így tovább!

Puszi mindenkinek,
a kis Nyuszifül

Anett 2007.07.02. 09:25:50

Szerintem az oldal készítői éppen erre a "cukiságra" játszanak. Eleinte én is furcsálltam, de látnivaló, hogy némi (ön)iróniával kezelik saját magukat is, miközben nagyon király dolgokat mutatnak meg nekünk. Kedves Mindenki, aki fikázni szeretne! Ha nem tetszik, mi lenne, ha pusztán saját fejlődésetek érdekében egy elnéző mosollyal intéznétek el az ügyet, és talán egy másik site-ot szerencséltetnétek?!
Mi meg hadd nézelődjünk nyugodtan a szívmelengető képek közt!
Köszönöm a többi látogató nevében is!

Cintike 2007.07.03. 11:37:00

Sziazstok én is szeretnék az én cuki kutyumról képet küldeni de nem tudom milyen e-mail címre lehet küldeni kérlek segítsetek mert tényleg nadon cuki a kutyusom és szerintem mindenki jót fog rajta mosolyogni mivel hiába németjuhász folyton ruhába flangál segítségeteket előre is köszönöm!! :)
Puszi Minden Cuki Kommentírónak!! :) :):)

Tóth Gábor · http://img0.tar.hu/tipszo/img/26036404.jpg#3 2007.08.03. 16:38:46

Ő bömbike aki nagyon szereti a vécépapír guriga szaladgálást. Mindig nagyon imádot játszani de amikor a gurigát meglátja egyből mászik bele.
Nagyon cuki.

IceCat 2007.09.05. 13:31:07

Cuddles: Én konkrétan a fotókra gondoltam, amiknél ha jól tudom szintén lemondhatsz a szerzői jogról, csak épp nem fog sikerülni, ugyanis gyakorlatilag lehetetlen.
Szóval nemtudom idézni, mert nem találom, hogy hol olvastam ,de valahogy úgy szól, hogy mondhatod, hogy lemondassz a szerzői jogodról, de nem tudsz, hisz te vagy a szerző ha beledöglessz akkor is :)
Max. az anyagi javakról mondhatsz le, meg ilyenekről... Az persze más kérdés, hogy ez hogy működik abban az esetben ha mondjuk titkos fejlesztéseket végzel a kormánynak :)

Aztán meg:
\\\"12. § (1) A szerzőt megilleti a jog, hogy művén és a művére vonatkozó közleményen - a közlemény terjedelmétől és jellegétől függően - szerzőként feltüntessék. A szerzőt a mű részletének átvétele, idézése vagy ismertetése esetén is meg kell jelölni. A szerző a neve feltüntetéséhez való jogot a felhasználás jellegétől függően, ahhoz igazodó módon gyakorolhatja.\\\" - Tehát ha én azt akarom, hogy rajta legyen a nevem egy cuki képen és úgy akarom odaadni, akkor ahoz jogom van, vagy mifene :)

IceCat 2007.09.05. 13:32:33

Cuddles: Én konkrétan a fotókra gondoltam, amiknél ha jól tudom szintén lemondhatsz a szerzői jogról, csak épp nem fog sikerülni, ugyanis gyakorlatilag lehetetlen.
Szóval nemtudom idézni, mert nem találom, hogy hol olvastam ,de valahogy úgy szól, hogy mondhatod, hogy lemondassz a szerzői jogodról, de nem tudsz, hisz te vagy a szerző ha beleszakadsz akkor is :)
Max. az anyagi javakról mondhatsz le, meg ilyenekről... Az persze más kérdés, hogy ez hogy működik abban az esetben ha mondjuk titkos fejlesztéseket végzel a kormánynak :)

Aztán meg:
"12. § (1) A szerzőt megilleti a jog, hogy művén és a művére vonatkozó közleményen - a közlemény terjedelmétől és jellegétől függően - szerzőként feltüntessék. A szerzőt a mű részletének átvétele, idézése vagy ismertetése esetén is meg kell jelölni. A szerző a neve feltüntetéséhez való jogot a felhasználás jellegétől függően, ahhoz igazodó módon gyakorolhatja." - Tehát ha én azt akarom, hogy rajta legyen a nevem egy cuki képen és úgy akarom odaadni, akkor ahoz jogom van, vagy mifene :)

Casparia 2007.09.19. 19:58:07

Amiről Cuddles írt, az egy speciális eset, meg a kormánynak titkosfejlesztés is, akkor tényleg minden (tehát a személyhez fűződő - névfeltüntetés etc.- jogaidat is) átadod a munkahelyednek/kormánynak/CIA-nek. Itt az van, hogy te, mint szerző, a beküldéssel engedélyezed a cukiságnak, hogy a művedet, a cukifotót, közzétegyék, szerkesszék - ettől a névfeltüntetés joga marad, az oldalon mindig ott is van, hogy ki küldte a képet, vagy hol lelték fel - ha nem így tennének, akkor bizony írhatnál nekik, hogy ejnye, hol maradt a nevem, azért viszont nem reklamálhatsz, hogy miért vágták le a kép széléről a belógó porszívócsövet.

Betty 2007.11.11. 15:46:49

Helló!
FONTOS!!!
Nem a kedvenceimről szeretnék képet feltenni, hanem odaadni szeretném őket egy állatszerető vállalkozó kedvű egyénnek. A helyzet az hogy a kutyám ellett 6 gyönyörűséges kiskutyát, ebből sajna csak 3 maradt életben, de azt a 3-at se tudjuk kinek odaadni, pedig mindenhol próbáltuk. Féltem is őket, mert nem szeretném ha olyanhoz kerülnének aki bántja őket vagy valami. Az anyuka tacsi keverék, de ez nem elítélendő, mert ő is nagyon szép. A kiskutyák életvidámak és mozgékonyak nagyon. Nem nőlnek nagyra, de annál aranyosabbak. Kérem akit érdekel egy kicsit is a dolog, ne mulassza el hogy ír egy e-mailt a gyenesbetty@gmail.com -ra. Nagyon fontos lenne hogy találjak nekik gazdát, mert teljesen ellene vagyok annak hogy el legyenek altatva. De 4 kutya az sok:((( még ha kicsik is. Képeket bárkinek tudok küldeni! Előre is köszönöm

Keyoo 2007.11.24. 22:54:41

Kicsit megkésve csatlakozom a szerzői jogi kérdéshez.
Ez is "egy afféle jogi figyelmeztetés"... Csak én a törvényt idézem... (forrás: www.mhk.hu - Online Jogszabályok Mindenkinek)

A szerzői jogok szabályozásának keretét a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény 86-87. §-ai alkotják, a részletszabályokat pedig a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény tartalmazza.

1999. évi LXXVI. tv.
I. fejezet
A szerzői jogi védelem tárgya
1. § (2) Szerzői jogi védelem alá tartozik – függetlenül attól, hogy e törvény megnevezi-e – az irodalom, a tudomány és a művészet minden alkotása. Ilyen alkotásnak minősül különösen:
...
i) a fotóművészeti alkotás,
(3) A szerzői jogi védelem az alkotást a szerző szellemi tevékenységéből fakadó egyéni, eredeti jellege alapján illeti meg. A védelem nem függ mennyiségi, minőségi, esztétikai jellemzőktől vagy az alkotás színvonalára vonatkozó értékítélettől.

9. §
(1) A szerzőt a mű létrejöttétől kezdve megilleti a szerzői jogok – a személyhez fűződő és a vagyoni jogok – összessége.
(2) A szerző személyhez fűződő jogait nem ruházhatja át, azok másként sem szállhatnak át és a szerző nem mondhat le róluk.

II. fejezet
A mű egységének védelme
13. § A szerző személyhez fűződő jogát sérti művének mindenfajta eltorzítása, megcsonkítása vagy más olyan megváltoztatása vagy megcsorbítása, amely a szerző becsületére vagy hírnevére sérelmes.

Eddig a paragrafusok...

Nekem a "jogi figyelmeztetés" sicc! kövtkező részeivel van komoly kifogásom:
"a beküldött képeket kicsinyítjük, megvágjuk" khmm... főleg a vágás a problémás dolog. Ezt már a szerző (jól vagy rosszul) megtette. Személy szerint én nem díjazom, ha valaki belepiszkál a lompozicióba (az én beleegyezésem nélkül). És az nem beleegyezés, hogy figyi, vágni fogjuk a képet. Az a beleegyezés, ha látom a módosítást és (nagyon fontos) azok után egyezek bele a közlésbe. Vagy ha nem tetszik,akkor nem!!!

Az átméretezéssel kapcsolatban az lenne a legjobb, ha pontosan megmondanák, hogy mekkora lehet minimum vagy maximum a kép felbontása, esetleg maximális mérete, tömöritési formátuma (pl.: 450pixel széles, jpg, max 80kB). És akkor már a kicsinyítéssel sem kell foglalkozniuk. Mert azért szeretném megjegyezni, hogy az átméretezésnek is van néhány módja (vagy 6 féle algoritmus), és mindegyik más minőséget produkál. A jpg tömörítésről nem is beszélve.

SZIBI 2007.12.07. 09:26:23

Légyszi legalább az egyik nyuszit tegyétek fel amit küldtem,a Tarkát, mert nemrég halt meg. :-(

hogyi · http://www.youtube.com/watch?v=oYzjQf2mC7M 2007.12.12. 00:06:32

A mianp bukkantunk ezekre a meglepett makikra a neten. Igazán pörgős életük lehet a srácoknak.

@X 2008.01.02. 18:10:57

Derűs napot ! (estét )
Ha valaki nem hallott volna erről :
vadaspark.borsodweb.hu/ ( február végéig)
Szerintem 18.00. óra után villanyoltás van (?) - és hajnalban sem sokkal több látható. De azért nézzétek meg !
Jókat !

Málna 2008.01.12. 11:54:56

A cukiság a kedvenc oldalam, minden nap megnézem!!!!

Majdmegmondomatutit · http://tombola.blog.hu 2008.01.30. 21:03:29

Hát komolyan mondom, hogyi kommentjében lévő majmosvideón 4 napig röhögtem. Az egyik ismerősöm nagy füves, és pont így szokott kinézni az elején, és amikor filmet néz. ATOM!!!

limbekcs 2008.02.01. 23:05:45

hahó, aki aggódik a beküldött képei miatt, az tartsa meg a negatívot, ehehe

Csipcsup · http://www.csip-csup.freeblog.hu 2008.03.08. 14:58:23

Sajnos hiába próbáltam tegnap elküldeni egy általam cukinak ítélt képet a belinkelt címre (ide, de izibe) : a levél visszajött azzal, hogy kézbesíthetetlen. Mit gondoltok erről ?

ge 2008.03.09. 11:03:17

Csipcsup, a cím nyilván neked is így jelent meg: cukisag@mail.index.NEMSPA_M.hu. Ez egy védelem a spamrobotok ellen.
Töröld ki a NEMSPA_M részt és már küldheted is nekünk a fotódat. Előre is köszönjük!

IceCat 2008.03.10. 10:59:41

Kicsit régi már de...
"azért viszont nem reklamálhatsz, hogy miért vágták le a kép széléről a belógó porszívócsövet" -> Egyértelműen de!

Scala 2008.07.06. 23:54:18

Hali, kérek szépen egy mail címet, kiírva!!! Nincs alapértelmezett lev.programom!
Amúgy ezeket a linkeket szerettem volna elküldeni:

irodalom.blog.hu/2008/07/02/chloe

itt van süni is:
irodalom.blog.hu/2008/07/02/chloe_2

irodalom.blog.hu/2008/07/06/chloe_3

Köszi, ha csináltok belőle posztot, Ti is! ;-)

Dina 2008.10.19. 17:47:45

Sztem elég sokszor olyan képek is kikerülnek "cukiság"-ként, amik egyáltalán nem édesek. Persze, szubjektív a dolog. De ahogy olvastam nem egy ember megjegyezte már. És ilyenkor igenis sértő, amikor egy tényleg aranyos képet nem tesztek ki azért, merth még nem volt idő feldolgozni - és hetekkel később sem.
Mondjuk nekem még nem sikerült semmit sem beküldeni, vmiért nem működik, de meg tudom érteni a felháborodókat, amikor olyan képet látnak, ami nem is aranyos.

Boroszlay 2008.12.08. 10:54:13

Én most akartam küldeni képeket a kertünk mókuslátogatójáról (tényleg cuki),de a mailerdémon meghiúsította mondván,hogy nem elfogadható az emilcím:-)

szárcsa.láb 2008.12.15. 21:22:26

Én is szerettem volna küldeni nektek cukinaplós pályázatra egy sztorit a görényeikről, remélve h miután elolvassátok, ki is teszitek. képeket is mellékeltem, és azt a cimet irtam be amit irtatok, nemspam nélkül.és visszajött az értesítő h sikertelen. mit tegyek??? ha már nem is biztos hogy kirakjátok, de azért remélem, legalább had küldjem el nektek!! tehát kérek szépen egy jol működő címet!!!

fanni84 2009.04.25. 11:21:13

Kedves Cukiság Szerkesztők!

Sajnos valamiért nem tudom elküldeni nektek az én cukiságomat :(, mindig hibaüzenet jön vissza. Lehet, h megtelt a postaládátok, vagy az a gond, h freemail-es címről írok?

Sziasztok!

Fanni

fanni84 2009.04.25. 11:24:12

Őőő előbb írtam, utána olvastam, bocsi... :)

marcsi28 2009.06.08. 13:44:42

Sziasztok!
Én nem képet szeretnék feltenni, hanem egy nagyon szomorú tapasztalatomról beszámolni és egyben segítséget is kérni.
Tegnap az ablakon kinézve láttam, hogy egy részeg rángatja a kutyáját, majd többször megrugdossa. Azonnal hívtam a rendőrséget, akik megígérték, hogy kijönnek, de nem jöttek. Amikor másodszor telefonáltam, már azt is kétségbevonták, amit a saját szememmel láttam. Ha több eszem van, és nem sokkol a látvány, le kellett volna videózni és azonnal bevinni az ügyeletre. Abban sem segítettek, hogy megadják egy állatmentő/védő szervezet címét.
Ma reggel próbálkoztam az önkormányzatnál, de szünnap van, holnap újra hívom őket. Felkerestem a Fehér Keresztet is, akik készségesek voltak, holnap velük is újra beszélek. Csak ugye eltelik két nap, és ki tudja az a szegény állat megéri-e a holnapot. Az állatrendőrség lapja szerint a rendőrök kötelesek lettek volna segíteni.
Ha valaki tudja, mi ilyenkor az igazán hatásos és azonnali lépés, legyen olyan kedves és írja meg! Azzal ne példálózzatok, hogy miért nem mentem oda, mert sajnos van tapasztalatom, hogy milyen egy agresszív részeg "ember" és nő létemre nem vállaltam be, hogy engem is megrugdosson. Azt meg tudjuk, hogy kb. hányan siettek volna a segítségemre.
Tehát aki tudja, hol lehet gyors és hatékony segítséget kapni ilyen esetben, adjon tanácsot.
Előre is köszönöm!

mooneye · http://tuskevar.eu 2009.06.08. 21:07:43

Hát igen, sajnos nálunk nincs állaterndőrség, a "humán" meg vagy egyszerűen nem foglalkozik ilyenekkel, vagy van elég dolga enélkül is. Az egyetlen hatásos megoldás, ha ellopod a kutyáját (vagy hívsz pár markos legényt, akik megverik a részeget, és aztán lopod el a kutyáját). A fehérkereszt jogilag segít, de ahhoz meg idő kell. Szutyok egy világban élünk, ez van.

mankipanki 2009.08.22. 11:29:25

Kedves Cukiság!

Hetek óta próbálok e-mailt küldeni Nektek, de mindíg visszadobja a rendszer. Mi lehet az oka? Hogyan tudom így megosztani veletek a történetemet?
Kérlek segítsetek ebben!
Köszönöm!

ebodo86 (törölt) 2009.12.13. 18:47:28

hát a Lucát nem tettétek ki... még ma sem, pedig Luca nap van..... szép mondhatom. Mindenféle majmok/bogarak/ századszorra is alvó cicák (amik cukik, oké, de csomó van már!) felkerülnek, de Luca nem. Pedig a kép megfelelt a leírtaknak, így arra kell gondolnom, hogy nem tartjátok elég cukinak. Persze a majom, meg a bogár meg a cicák mind cukik, csak a Luca nem....