Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

Boldog születésnapot, Csita!

2007. április 11. 11:52, nak komment

Hétfőn volt 75 éves Csita (Cheeta), a Tarzan filmek sztárja, és egyben a világ legidősebb csimpáza. A filmsztár főemlős jelenleg a kalifornai Palm Springs-ben éldegél, gondozói szerint jó egészségnek örvend, írja a Daily Mail. A majmoknak - így Csitának is - menedéket nyújtó központ a CHEETA nevet viseli, ami azon túl, hogy a filmhős csimpánz előtti tisztelgés, egy rövidítés is: Creative Habitats and Enrichment for Endangered and Threatened Apes.

A lap emlékeztet arra is, hogy az idős állat túlélte mindkét Tarzan-béli partnerét: a dzsungel hősét alakító Johnny Weissmuller 1984-ben, 79 évesen, míg a Jane-t játszó Maureen O'Sullivan négy évvel később, 87 évesen hunyt el. Csita 75. születésnapját Diane Weissmuller, ifjabb Johnny Weissmuller özvegyével ünnepelte.

Csita Afrikában született 1932-ben, a fiatal majmot egy állatkereskedő fogatta be és vitte Hollywoodba. A kis csimpánzfiú az IMDB adatai szerint öt Tarzan-filmben szerepelt a 20. század első felében, a vásznon az azonos nevű majmot alakítva (a hivatalosabb életrajz 12 Tarzan-filmet említ). Utolsó alakítását az 1967-es Dr. Doolittle című filmben figyelhetjük meg, írja a Wikipédia.

Csita születése napját április 7-én ünneplik, 64 éves kora óta (azaz 1996-tól fogva) a világ legöregebb csimpázta, ezt a Guiness rekordok könyve is számon tartja.

fotó majom csimpánz csita

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása