Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

Guszti lett a szegedi tapírgyerek neve

2007. május 15. 16:49, mvmv komment

Gusztinak hívják ezentúl azt a tapír fiút, amelyik március 16-án született a Szegedi Vadasparkban. A nevet az egyik helyi rádió hallgatói és az állatkert látogatói választották ki egy internetes szavazáson. A tapír nagyon értékes állatkerti állat, születése nemzetközi téren is eseménynek számít. Szülei egy európai tenyészprogram keretében kerültek Szegedre. Természetes élőhelyükhöz hasonló, nagy területű kifutóban élnek, valószínűleg ennek köszönhető, hogy már a negyedik utódnak adnak életet.

A szavazáson hagyományos fiúnevek, mint Guszti és Matyi, illetve fantázianevek, mint Tupír vagy Megapír választhatott a közönség. A csíkos, pöttyös testű kis tapír féléves, egyéves koráig marad szüleivel, akik a következő kicsi érkezése előtt elvadítják maguktól. A tenyészprogram vezetői ekkor döntenek arról, hova kerülhet a fiatal állat. A páratlanujjú patások rendjébe tartozó tapírok teste - melyet rövid, feketés-szürkésbarna szőr borít - a disznónál valamivel nagyobb. Felső ajkuk és orruk egyesülve lefelé hajló, rövid, mozgékony ormányt alkot. Mellső lábukon négy, a hátsón három ujjuk van. Testtömegük 150-250 kilogrammot is elérheti. Fogságban 30-35 évig is életben maradhatnak. Dél-Amerika északi részétől Dél-Brazíliáig, Észak-Argentínáig trópusi erdőkben, valamint folyóvizek, mocsarak közelében él. A tapír sokat és szívesen tartózkodik a vízben, kiválóan úszik, hosszú percekig képes a víz alatt maradni. Tápláléka vízinövényekből, falombból, hajtásokból és gyümölcsökből áll. (via MTI)

fotó hír kölyök tapír

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása