Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

Prérikutya- és szurikátakölykök Veszprémben, bónusz sivatagi róka

2007. június 04. 20:17, mvmv komment

Bár rendszertanilag távol állnak egymástól, sok a hasonlóság a prérikutyák és a szurikáták között. Mindkét faj nagy kolóniákban, kiterjedt üregrendszerekben él, csapatszellemük kiváló, őrszemeik hasonlóan, felegyenesedve őrködnek. A fő különbség köztük az, hogy a – nevükkel ellentétben – az észak-amerikai prérikutyák rágcsálók, míg a dél-afrikai szurikáták ragadozók. Május végén a prérikutyák és a szurikáták is többen lettek a Veszprémi Állatkertben. (első fotón szurikáták, másodikon prérikutyák!)

Az állatkerti hírlevélből azt is megtudtuk, a nemrég érkezett, kezdetben szégyenlős sivatagi rókák most már a kifutóba merészkednek, így mostantól a sivatagiróka-spotting minden látogatónak megadatik. Tovább hivatalos infók a Veszprémi Állatkertről itt, nem hivatalosak pedig itt.

fotó hír kölyök róka prérikutya szurikáta sivatagi róka

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása