Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

Aligátorteknőst találtak a debreceni csatornában

2007. július 10. 15:33, mvmv komment

Egy Amerikában honos aligátorteknősre bukkantak hétfőn Debrecenben, az Acsádi úti csatornában. Az aligátorteknős (Chelydra serpentina) erős felépítésű, félelmetes karmai és kampós álkapcsa van. A nagy méretű páncélos akár emberre is támadhat, képes a végtagcsonkításra is: egy-két ujjat simán leharap. Kanada középső részétől az USA középső és keleti államain át Mexikóban, Közép-Amerikában és Ecuadorban honos. Ideje nagy részét víz alatt tölti, sekély édesvízi tavak és lassú folyók fenekén heverve. A vízben lassan mozog, szárazföldön nehézkesen közlekedik, halakat, kisebb teknősöket, békákat, vizikígyókat, madarakat és vízben élő emlősöket eszik.

A debreceni Nagyerdei Kultúrpark munkatársai szerint feltehetően még évekkel ezelőtt dobták a csatornába, ahol a teknős mostanáig éldegélt. A Debreceni Állatkertbe szállított hímállat súlya tíz kilogramm és közel 30 éves. (fotók: Oláh Tibor)

fotó hír teknős

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása