Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

Azonnal ide 114 liter vizet!

2007. október 25. 13:11, robina komment

Kellemes délután ejtőzés közben a budapesti állatkertben élő, a Cukiságon korábban is bemutatott tevecsalád. Tudta Ön, hogy a kétpupú teve szabadon élő  populációit jelenleg a kihalás fenyegeti? És azt hogy közel 70 fokos hőingadozást is elvisel (-29 celsius foktól +40 fokig van konfigurálva). Jól viseli a táplálék és vízhiányt is.
Hatalmas szempillája van, így védekezik a homokviharban a zavaró homokszemcsék ellen.

Simán elfogyaszt különböző tárgyakat is, szandálokat, papucsokat, sátrakat ruhadarabokat. Tíz perc alatt képes meginni 114 liter  (akár sós!) vizet is.
Körübelül egy egy éves vemhességi időszak után jön világra a tevegyerek, melyik rögtön lábra áll, de azért persze el nem szalad. A tevék 20-30 évig élnek. 4500 éve háziasították, akár 270 kg terhet is elbír és nagyon okos. És szép. És... CUKI!

fotó állatkert kölyök teve

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása