Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

Számoljuk meg Kleopátra tollait!

2007. február 25. 12:00, nak komment

Lackó törpearája fürdés közben mutatja legcukibb formáját. A felborzolt tollaknak nem is tudtunk ellenállni.

fotó papagáj

Egy marék macska

2007. február 25. 10:11, nak komment

Már egyszer bemutattuk ezeken a lapokon Vologyát, ezúttal a kis szürkeség tíz hetes korában készült fotót küldött Ágnes, akinek ezúton köszönjük a képet.

fotó cica

Cukiságelmélet: a japán kawaii

2007. február 25. 10:03, mvmv komment

A cukiság pszichológiájának elméleti vonatkozásai után cukiságelméleti bevezetőnk gyakorlati irányba fordul: a japán cukiság-mánia, a kawaii alapjaiba vezeti a kedves olvasót. Ha látta már a japán légitársaság repülőgépén Picachut, esetleg megtekintette a Kill Bill című…

japán elmélet kawaii

Puszizkodnak, de kik? A társas prérikutyák

2007. február 25. 09:46, mvmv komment

A fotó készítője, Károly sem tudja pontosan, hogy az alábbi fotón kiket látunk aktívan puszizkodni. Szerinte valamilyen fajta futóegerekről van szó. Annyi biztos, hogy a Budapesti Állatkert lakói, a legviccesebb kéz- és lábtartás tulajdonosai, és eléggé szeretik egymást.…

fotó állatkert

Charlie "Firefox" Brown

2007. február 25. 08:40, nak komment

Vöröspandabébi és törölköző, törölköző és vöröspandabébi - elválaszthatatlanok, legalábbis a madridi állatkertben. A képet Nóra küldte, hálásan köszönjük.

firefox fotó kölyök vörös panda tűzróka

Lexi, a sportszermárka

2007. február 24. 17:35, nak komment

"Sziasztok! A macskámat szeretném bemutatni, akit Lexinek hívnak és lassan már 8 éve itt él velünk egy 3. emeleti panellakásban! Ez alatt a 8 év alatt már háromszor esett le a harmadikról, de sosem volt nagyobb baja. Furcsa szokásai vannak! Szereti a tejeskávét, a csokoládét,…

fotó macska alszik ágyon

Braveheart Szütyi

2007. február 24. 14:08, nak komment

Puding írja levelében: "a képeken Szütyi látható, aki többnyire magasban érezte biztonságban magát." "6 hónapos koráig nem merte kidugni az orrát a házból, mert vagy a teraszajtó közelében masírozó hangyacsapat, vagy a huzat ijesztette halálra..."

fotó macska

Engem itt feledtek

2007. február 24. 13:47, nak komment

Lakodalom van valahol az ezredik házban, a nagy ucca végén. Oda mentek, mindenki oda ment, az egész világ. (Kép: Nóra, szöveg: Dsida Jenő)

fotó állatkert kölyök pávián

Kettő az egy ellen

2007. február 24. 13:35, nak komment

A madridi állatkertben zajló élethalálharcba nyerhetünk bepillantást a következőkben: Nóra a pingvinek etetéséről küldött képet, köszönjük!

fotó pingvin hal

Napi tengerimalac: kutyakiller Lolo

2007. február 24. 11:35, mvmv komment

A felvétel azt a ritka pillanatot örökíti meg, amikor a vérszomjas Lolo elkapja egy ádáz rókafarkas grabancát. Loloval érdemes vigyázni. (A Tengericoci ajánlásával.)

fotó tengerimalac

Anya csak egy van

2007. február 23. 16:23, nak komment

Mei Lan, az óriáspanda-kölyök és anyja, Lun Lun az enyhe időjárást élvezi február 22-én, a gyermeki csókot az Atlantai Állatkertben örökítette meg a fényképész. (Fotó: John Spink)

fotó panda kölyök

Pécs büszkesége: Peti a lámacsikó

2007. február 23. 15:56, nak komment

Bréking nyúz! Lámacsikóval gyarapodott a pécsi állatkert, jelentette pénteken a nemzeti hírügynökség. A gondozója után Peti névre keresztelt jövevény február 13-án természetes úton, gondozói segítség nélkül, egészségesen jött a világra. A kis láma egy órán belül már…

fotó láma kötött láma csikó

A bamba gyapjas szarvasmarha panasza

2007. február 23. 11:06, nak komment

István minden kommentár nélkül küldte be nekünk ezt a jószágot: A képen látható gyapjas szarvasmarha feltehetőleg ugyanabba a típusba tartozik, mint amiről már közöltünk képet, a bőgés közben lekapott felnőtt egyed nevéről, feltalálási helyéről, előéletéről sajnos…

fotó marha

A cukiság a perspektívában rejtezik

2007. február 23. 10:36, nak komment

Fláviától kaptuk Deny fotóját. A tízéves kópé "mindig ilyen édes, mint a képen!" - írja olvasónk, mi meg elhisszük neki. Köszönjük a remek képet, ami a szuperközeli, szuperspektivikus, szupercuki kategória kiválósága.

fotó kutya

A legcukibb párt a kétfarkú kutya

2007. február 22. 16:34, mvmv komment

Döntöttünk. A Kétfarkú Kutya Párt a legcukibb és kész.A leendő párttagoknak infó a Wikipediáról: "a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (röviden MKKP) egy parodisztikus álpárt Magyarországon, működése gyakorlatilag az utcai művészet körébe tartozik. A pártot 2006-ban…

kutya cukiszájt párt

Hamm hammmmm ham ham nyamm 2.

2007. február 22. 16:18, mvmv komment

"A fotók Kanchanaburiban, Thaiföldön egy buddhista szerzetes által üzemeltetett tigrismenhelyen készültek. Meg is lehet simogatni őket, a felnőtteket is, és nagyon-nagyon édesek. A tigris egy nagy cica" - állapítja meg bölcsen Isolde. Egyetértünk.

fotó játszik tigris

Hammmm ham ham hammmm 1.

2007. február 22. 16:00, mvmv komment

Kicsit olyan, mintha marcipánból lennének, de valójában mégsem. Ez a két malac a kínai holdújév negyedik napján, Tajpeiben harapdálja egymást. (fotó: Wally Santana)

fotó malac

A teknős effektus

2007. február 22. 10:08, nak komment

Tehén és Fül barátkozós pillanatát rögzítette pixelekre kedves olvasónk, Cif: Fül szemmel láthatólag fenntartásokkal viseltetik a túlságosan közeli kutyaállkapoccsal kapcsolatban.

fotó kutya nyuszi

Feladvány: válogassa ki a hangyászt!

2007. február 22. 06:59, mvmv komment

A hírügynökségi fotóleírás szerint egy "fiatal hangyász (Tamandua mexicana) pihen anyja hátán a zürichi állatkertben 2007. február 21-én." Na de hol az a fiatal hangyász?  Az Index képrovat-vezetője, Tamás szakértői megfigyelése: "a seggénél pihen egy…

fotó hangyász

Szerkesztőségi állatok: tacskóimitátor vizsla

2007. február 21. 15:22, mvmv komment

Sixx kolléga vizslája Fanny nagyon szeretne tacskó lenni, ezért direkt felülről fényképezteti magát. A fültartásból pedig az átlagosnál figyelmesebb személyiségre következtetünk.

fotó kutya szerkállat

süti beállítások módosítása