Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

Kezdődik a petárdaszezon!

2008. december 29. 14:38, ge komment

A Lelenc Kutyamentő Egyesület honlapján olvastuk a minden év végén aktuálissá váló felhívást. Bár petárdázni 2005 óta tilos, ez sajnos nem akadályozza meg a durrogtatást kedvelőket abban, hogy ezzel az idétlen hülyeséggel hozzák a frászt emberre és állatra egyaránt.

Hiába a szabályozás, a petárdázás nem korlátozódik szilveszter éjszakára, már elkezdődött a durrogtatás, ezzel együtt az ijedtében világgá futott állatok tortúrája. Szeretnénk néhány tanáccsal hozzájárulni, hogy idén kevesebb áldozata legyen az ünnepeknek.

Mit tegyünk, ha elveszett az eb?

Ha első nekifutásra pár háztömbön belül nem találtuk meg, akkor gyorsan fel kell tenni a netre az eb képét, leírását, az elvesztés helyét, telefonszámokat. Készítsünk plakátokat, és keresés közben jól látható, forgalmas helyekre tegyük ki. Érdemes a környék összes állatorvosi rendelőjét értesíteni, ha van rá lehetőség, akkor kitenni a plakátot a váróban. Nem leszel egyedül a problémáddal, fogjatok össze a környékbeli elvesztőkkel, cseréljetek telefonszámot, fotózzátok a többiek plakátját. Ha kóbor ebbel találkozol próbáld biztonságba helyezni, vagy legalább gondoskodj róla, hogy fotó, leírás, hely felkerüljön a netre, mert őt is keresi valaki.

További megszívlelendő tanácsok az egyesület honlapján.

szilveszter közérdek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása