Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

Ábel szerencséje

2009. január 05. 14:30, ge komment


A veszprémi Vadaspark hírlevelében olvastunk Ábelről, a szerencsésen járt kis vidráról:

"Épp rendhagyó évnyitó ünnepséget tartottunk kollegák és barátok körében az Állatkertben, mikor befutott egy hívás, hogy kisvidrát találtak Agárdon. Az állatbarátok vállalták, hogy elhozzák hozzánk a kölyköt, akit a jégen találtak kimerülve. Nagy volt az izgalom, hiszen 2002 óta (mikor Olivér idekerült), nem hoztak be vidrát. Megérkezésekor megnyugodtunk, mert egy megfelelő egészségi állapotban lévő, jól táplált kölyköt találtak, aki ki volt hűlve és nagyon éhes volt. A kicsi vidra hím, és körülbelül 3 hónapos lehet, még fogváltás előtt áll. A vidra a megtalálásának a napjáról az Ábel nevet kapta. Mivel fiatal, eddig vadon élő példányról van szó, aki nem szokta meg az emberek közelségét, jó esély van rá, hogy miután felerősödött, megtalálja a helyét a természetben."

 

"Át is adtuk őt az épp nálunk vendégeskedő Somogy Természetvédelmi Szervezet Petesmalmi Vidrapark munkatársának, Balogh Mártának, aki már több vidrát nevelt fel sikeresen. Reméljük a kicsi vidra megmenekülése csak egy a sok közül, és idén is, mint az előző években, számos állatnak nyújthatunk segítséget, hiszen az Állatkertnek nem csak az állatok bemutatása, hanem megmentése is célja. Biztosak vagyunk benne, hogy Somogy megyében Ábel otthonra talál."

hír kölyök vidra vadaspark

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása