Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

Megfogták a nagyon öreg hattyút Szántódon

2009. január 20. 14:43, mvmv komment

"Néhány nappal ezelőtt járt körbe madarász körökben az a hír, ami egy bütykös hattyú életkorrekordjáról számolt be. A hír – legnagyobb örömünkre – aktualitását vesztette" - fogalmaz a Magyar Madártani Egyesület (MME) közleménye.

Szántódon fogott be Szinai Péter január 4-én egy bütyköshattyú tojót január 4-én, amit 1995 novemberében jelöltek Horvátországban. A madár nem most került meg először. 1999-ben Fertőrákoson már visszafogták egyszer, illetve a Balatonon a fémgyűrűjét kétszer is leolvasták korábban. A gyűrűzés és az utolsó visszafogás között eltelt idő 13 év, 1 hónap és 21 nap (4800 nap).

A hír rekordnak és különlegességnek számít, hiszen a Madárgyűrűzési Központ nyilvántartásában ez a legöregebb bütykös hattyú. Azonban érdemes tudni, hogy előfordulhat a természetben olyan hattyú, ami ennél is öregebb, a vadon élő madarak életkorát a gyűrűzéssel, azaz az egyedi jelöléssel lehet nyomon követni, írja a közlemény.

Az MME sajtómunkatársa kérdésünkre elmondta, fotó sajnos nem készült a példányról. "A gyűrűzés után befagyott a Balaton, így elrepült. Feltehetően Horvátországban van és majd ha olvad, talán vissza jön" - fogalmazott Kaiser Móni.


hír hattyú

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása