Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

Mi legyen a neve az indexes feketerigó-fiókának?

2009. július 27. 09:08, mvmv komment

Képszerkesztőnk, Bálint történetét olvashatják az alábbiakban:

"Az van, hogy hétvégén lent voltunk Gyugyon, és a nagy viharban lefújt egy fiókát a fészekből. tök aranyos, meg minden, a fészket nem találtuk, egyébként sem tudtuk volna visszatenni. Felhívtam egy állatmentőt, megkérdeztem, mit kell ilyenkor csinálni.

1: vagy nem csinálok semmit, és akkor 2 nap alatt elpusztul (megeszi a macska, éhenhal stb...)

2: visszateszem a fészkébe (ezt ugye kilőttük)

3: felnevelem. (LOL, de végülis a harmadik lehetőségre szavaztam)

IMG 0726

Szóval küldtem képet a szakembernek, és kiderült, hogy egy feketerigó-bébiről van szó. Még a nemét sem tudom. Azt tanácsolták, hogy etessem csipesszel, itassam fecskendővel. Csonti, szúnyoglárva, giliszta az, amit szeret. No, reggel az első utam a horgászboltba vezetett. Vettem egy kis kaját neki. eleinte alig lehetett kifeszegetni a csőrét, és a cuccot is nehezen lehetett lenyomkodni a torkán. De mostanra, ha kinyitom a kis papírdobozát, akkor egyből sipákol, és nagyra tátja a száját, és lehet befelé nyomni neki a csontkukacot, meg a feldarabolt gilisztát. Úgy eszik, mint aki még sosem evett.

Nem tudom, milyen sűrűn kell etetni, de szerintem a madármama egész nap azzal van elfoglalva, hogy ingázik a fészek és a kaja lelőhely között. Kb óránként lenyom 5-6 csontit, vagy egy gilisztát. Meg rá egy kis vizet. De igazából nem akarom, nem is tudom megtartani, holnap melóból megyünk az állatkertbe, majd szépen befogadják. Nekem bőven elég annyi, hogy a biztos pusztulástól megmenthettem. De addig is, mondják meg az olvasók, milyen nevet adnának neki?"

fotó madár kölyök

Cukifaktor: (5/5)
Szerintetek: (4,6/5)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása