Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

Evita borja cumisüveget kapott

2010. augusztus 18. 13:02, ddq (törölt) komment

Mhorr gazella született a Fővárosi Állat- és Növénykertben.
Ez az Afrikában őshonos patás annyira megritkult, hogy a vadonból már teljesen ki is pusztult és csupán állatkerti egyedei ismeretesek. Ezért minden egyes állatkerti szaporulat természetvédelmi jelentőséggel is bír.

Az intézmény 144. születésnapján világra jött apróságot az anyaállat nem táplálja, ezért szükséges a kicsi felneveléséről mesterségesen gondoskodni. A patásoknál megesik, hogy az első utódjukat – valószínűleg a gyakorlatlanság miatt – nem tudják rendben felnevelni, viszont a későbbi borjakról már rendben gondoskodnak. Hasonló eset más fajoknál, így az orrszarvúaknál és a zsiráfoknál is előfordult már a magyar főváros állatkertjében.

A másfél hetes ifjú gazellát a Szavanna komplexum istállójában láthatják a látogatók. A nap nagy részét persze még pihenéssel tölti, igazán aktívvá csak az etetési idők közeledtével válik. Jelenleg háromóránként kap enni. Egy-egy alkalommal 150 ml tejet iszik és kifejezetten jó étvágya van. A hím ivarú apróságot a gondozók Ekundayo-nak nevezték el. A joruba nyelvterületen használt beszélő név annyit tesz, hogy a „rosszkedv örömmé válik”. Ez az elnevezés már csak azért is indokoltnak tűnik, mert a vadonból már teljesen kipusztult Mhorr gazelláknál minden újabb utód világra jövetele fontos lépés e kecses állatok megmentésében.
 

A hírt köszönjük Hanga Zoltánnak a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivőjének!

 

hír állatkert gazella

Cukifaktor: (5/5)
Szerintetek: (5/5)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása