Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

Rusty a Shrek-cicánál is cukibb

2010. szeptember 11. 08:55, Hargita Nándor komment

 Rustyt először Tumblren láttuk, amikor a Dalmáciában nyaraló pnxntdd tumbász-kolléga feltette képpel a sztorit, hogy befogadtak egy kiscicát, miután egész éjszaka az ablakuk alatt nyervákolt.

 

Az első kép (fotó: pnxntdd)

Először azt hitték sirály, olyan hangja volt. Néhány kép után megindult az érdeklődés és végül jeleztem, hogy ha hazahozzák, mi biztosan befogadjuk. Tudtam, hogy a csajom, Fruzs nagyon megörül majd neki, de arra nem számítottam hogy a macskához hasonlóan magas hangon fogadja majd a kisállatot.

Három hetes volt

Egy három hetes macska mindenképpen cuki, hát még ő! Most egy hét után már nem lepődöm meg amikor mindenki elfolyik amikor először meglátja Rustyt:

(borosjuli fotosoppolta)

Egy három hetes macska azért óriási felelősség, lévén szoptatós, védtelen, tapasztalatlan, mindent összevetve csak enni meg aludni tud, magától még üríteni sem. Szerencsére guglizni sem kellett a macska.hu -hoz ahol remek találtcica leírás van, ennek megfelelően jártunk el. Címszavakban:

  • Melegen kell tartani, így elővettük az infralámpát. EZ fontosabb mint a kaja!
  • Tehéntejet nem adhatunk neki, vettünk hát cumit, tápszert/tejpótlót - később kiderült hogy a kecsketej is jó lett volna
  • Almot és fészket tettünk ki egy fix helyre
  • Bezártuk a szoba ajtaját
  • Másnap elvittük állatorvoshoz - szerencsére semmi baja nem volt és a macska.hu-n ajánlott dr. Graf rendelője is szupernek bizonyult.

darthwalk: Rusty-5-3

Yoda (fotó: Hargita Nándor)

Azóta minden nap fejlődik, egy-két nap alatt megszokta az új helyét, a cumiból már nyugodtabban evett, aztán elkezdett szaladgálni, kicsit játszani, voltak fosós napok is - az állatorvos tanácsára elkezdtük csökkenteni a kajálások számát. Végül az elmúlt 24 óra történése - felcsillant a remény hogy le lehet rakni a cumit, mert tányérból próbált már enni, több kevesebb sikerrel. Ez nagy lépés az önállóság felé.

Most négy hetes

Az, hogy magától eszik az annyit jelent, hogy magától szarik is már, így lassan egyedül lehet hagyni hoszabb időre és nem kell itthon maradni vele.

Itt tartunk most, verekedjétek át magatokat ezen a pár tucat fotón - jövő héten jön a macskanapló következő fejezete új fejleményekkel! 

Az a tippem, hogy nagy szerepe lesz a kaparófának és az ágyra ugrálásnak.

darthwalk: Rusty-9-3

Hamarosan erre fogunk ébredni.

cica macska cicanapló rusty macskanapló rustynapló

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása