Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

Rusty vadul és csipásodik

2010. szeptember 20. 10:40, Hargita Nándor komment

Rusty, akit Dalmáciából mentettek ki és fogadtunk be - még a Shrek macskánál is cukibb. Sőt, ugyanolyan keményen vagdalkozik is! Rustynapló, második kiadás.

Macskalog - fejlődés múlt héthez képest

Az egy héttel ezelőtti posztban röviden leírtam, hogy mi kell ahhoz, hogy elkezdjünk nevelni egy szoptatós kölyökmacskát, a második rész már inkább a hétköznapokról fog szólni.

Amellett, hogy a macska átalussza az éjszakát, nappal még azért otthon kell vele lenni - hiszen 4-6 óránként cumizik. Szerencsére a munkahelyeink lehetővé teszik az alkalmi otthonról dolgozást, így ezzel nem volt gond.

darthwalk: Rusty-29

A macska most 5 hetes múlt és sokat fejlődött a következőkben:

  • testsúly: közel 350 gramm (300 grammosan érkezett)
  • ezzel összefüggésben jóval többet cumizik
  • amellett hogy száraztápot és alutasakos-aszpikos büdöstápot is eszik már
  • sokkal mélyebb lukakat váj a kezünkbe, ha elvisszük a cumit
  • képes (teleportálni) elképesztő sebességre gyorsulva "ott teremni" akárhol.

Ninja cat és hurkák

A múlt heti macskanaplóban említett fosás teljesen elmúlt, sőt, Rusty túlkompenzál, rettenetes, egészségtől kicsattanó hurkákat tölt le az alomba napjában egyszer.

Az állat elkezdett játszani, észrevette a labdáit amiket 10 napja kapott, másrészt a t-home panda mellé megérkezett egy kedves ismerősünktől egy IKEA egér, ezeket felváltva gyilkolja és erőszakolja - nincs már messze a ninja állapot amikor feltartott mancsokkal veti rá magát mindenre ami (él) mozog.

darthwalk: Rusty-4-5

Csipásodás

A bal szemének csipásodása továbbra sem áll meg, sőt, ma reggel össze is ragadt szegénynek. Itt volt az ideje hogy az ösztönös kamillás törölgetés mellett utánanézzünk, hogy mi a teendő. Két tanácsot adott az internet:

  • Törölgessük szorgosan hideg kamillás vattával, el fog múlni nemsokára.
  • A macska HALÁLOS veszélyben van, a kamilla ROSSZ, mert kiszárítja a szemet, sürgősen vigyük orvoshoz, mert ANTIBIOTIKUMOS kezelésre szorul.

A tanácsok megoszlása nagyjából 50-50% úgyhogy kompromisszumot kötünk, a kamillás kezelés folytatása mellett felhívjuk az állatorvost. A macska egyébként nem tüsszög (max naponta 2x) úgyhogy nem hinném, hogy macskanáthás, de majd a doki elárulja.

darthwalk: Rusty-7-5

Kaparófa

Kaparófát - bár terveztük - nem vettünk még, én titkon reménykedem, hogy nem kell majd sok(tíz)ezres kalandparkokba beruházni, hanem egyszer kifigyelem, hogy hol próbál élesíteni az állat és azt bevonom százforintos spárgával, majd leülök és kinyitok egy győzelmi sört.

Következő héten már sokat lesz egyedül Rusty - mivel elkezdett már tálból enni - így nem kell neki a személyes asszisztancia és slepp az etetéshez. Ettől még nem marad egyedül a kisherceg, mert az egyetemista öcsém nap közben is tudja pátyolgatni, ha az órarendje épp engedi.

Macskanapló-ajánló: kövessétek Alfi kalandjait is twitteren!

 

cica macska cicanapló rusty macskanapló rustynapló

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása