Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

Rustyt beoltották

2010. október 22. 15:30, Hargita Nándor komment

Az egész világ ellen. Azt hittétek, nem is lesz már poszt, mi? Haha!

Egy hete, csütörtökön vittük el Graf dokihoz oltatni. Kétféle oltást kaphat egy kismacska, egyet a házi bajok ellen - ez akkor jó, ha csak szobában lesz tartva és egyet a világ ellen - akkor javasolják, ha kijárós lesz a cica.

Valószínűleg nem tudnánk sokáig bent tartani a macskát amúgy sem, úgyhogy a kijáróst kapta. Egy hónap múlva meg kell ismételni, tiszta sor, a macska egy-két napra belassul, eltunyul (ez nem baj, addig se villámlik vörösen semmi a házon belül) és az evéstől is elmehet a kedve. Szuper.

darthwalk: Rusty becsavarva

Mivel az állat szerdán sem volt hajlandó enni rendesen ezért kicsit beparáztunk, úgyhogy felhívtam a dokit aki első lépésként lázmérést javasolt. Na most egy macska láza csak végbélen át mérhető, lehetőleg gyors, digitális hőmérővel. Infrásunk van, ez gyorsnak gyors, de elég durva análnak fogná fel a macska (és mi se dugnánk a fülünkbe utána), klasszikus hőmérőből meg csak higanyos van, amit 10 percig kéne benntartani. Aki szerint ez lehetséges, az előbb csikizze meg egy királykobra nyelve hegyét.

Nyilván elvetettük. Azért megnéztünk előtte egy-két youtube-os oktatóvideót, aztán döntöttünk a doki mellett.

Doki bácsi megmérte a lázát (semmi), adott neki egy gyulladáscsökkentőt, biztos-ami-biztos alapon, aztán hazavittük. Próbáltuk vuduzni, kevergetni a kajáját, melegíteni a kajáját, eldugni és hirtelen elővarázsolni de hiába csak egy háromszögfejű kisállat, nem lehet ilyen könnyen átbaszni.

darthwalk: Rusty tappancs

Végül öcsém vágta át a gordiuszi csomót és vele együtt két szál füstlit is, karikára, azt befalta az állat mintha nem lenne holnap.

Most ott tartunk, hogy hiába kéne a büdös kölöknek macskakaját adni, lehet inkább spar budget virslit adunk neki - keverve a konzervétellel - mert azt legalább eszi.

darthwalk: Rusty elbújik

Az egész éhségsztrájk azt jelenti, hogy egy egység kajának a harmadát eszi meg, a többit otthagyja, közben rohangál, nyávog, játszik, harap és kínosan nagyokat szarik. Szóval nem értjük mi van, a virsliprojekt mellett próbálunk azzal kompenzálni, hogy többet foglalkozunk vele mint eddig, hátha csak szeretethiánya van.

Jövő héten jelentkezem, hogy mi lett a megoldás.

cicanapló rusty macskanapló

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása