Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

Valentin-nap a Veszprémi Állatkertben

2011. február 14. 14:03, házisárkány komment

 Újra itt a Valentin-nap, a szeretet és szerelem ünnepe. Ezen a jeles napon központi szerepet kapnak az egymás iránti érzelmeink, amit virággal, csokoládéval vagy egyéb apró meglepetésekkel fejezhetünk ki. A Veszprémi Állatkertben is sok boldog pár lakik, szeretnénk közülük néhányat bemutatni, hiszen a Bálint-nap ugyanúgy lehet az állatoké is! Íme, egy rövid összeállítás az állati “szívügyek” alakulásáról.

 

 

A legsúlyosabb pár címét minden bizonnyal Pablo és Rebecca, az Állatkert szélesszájú orrszarvúpárja nyerhetné el. A napjait évek óta magányos agglegényként tengető Pablo első látásra beleszeretett a csinos rinó hölgybe, Rebeccába, aki kicsinyével, Narunával 2010 áprilisában érkezett a Veszprémi Állatkertbe. A vonzódás kölcsönös volt, így az orrszarvúak ma boldog családként élnek hármasban a csaknem egyhektáros Afrika szavanna kifutón.

 

Taksony és Móni már régi lakói a Veszprémi Állatkertnek. Taksony 24, Móni pedig 22 éves, így majomévekben számolva középkorúnak számítanak. Már 1992 óta együtt élnek, így érthető, hogy nagyon ragaszkodnak egymáshoz. Egymáshoz való kötődésük kurkászásban, egymás testének átvizsgálásában nyilvánul meg, ami a csimpánzok körében a szeretet és a bizalom kifejezésének egyik fontos eszköze. Taksony és Móni 2009 májusában birtokba vehette új otthonát a Csimpánzvilágban.

 

Szerelmi háromszögre is volt már példa Veszprémi Állatkert állatai körében. Néhány évvel ezelőtt a pár nélkül maradt pelikánlányunk, Angelika magányában az egyik fehér gólyával esett szerelembe. Mivel ennek a kapcsolatnak nem lehetett jövője, egy németországi állatkertből érkezett számára méltó pár Teodor, a hím pelikán személyében. Az ő bimbózó szerelmüket a gólya már csak féltékeny harmadikként szemlélhette, de később ő is talált magához illő gólyalányt.

 

 

 

Végül az igaz szerelemről: Kínában a házastársi hűség és boldogság jelképeként tisztelik a mandarinrécét. Kínában és Japánban őshonos récefélét azért övezi ilyen nagy tisztelet, mert a hím és a nőstény élete végéig együtt marad, és fiókáikat is együtt nevelik fel. Állatkertünk mandarinréce párja is mindig együtt úszkál a nagy tavon a többi vízimadár társaságában.

 Forrás: Veszprémi Állatkert hírlevele

 

 

 

 

 

 

fotó állatkert majom pelikán mandarinréce rinocérosz

Cukifaktor: (5/5)
Szerintetek: (5/5)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása