Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

Gyűrűsfarkú maki született a bécsi állatkertben

2012. május 08. 15:43, Koalamaci komment

Egy a Madagaszkár című animációs filmből ismert gyűrűsfarkú makival gazdagodott a Schönbrunni Állatkert. Április 25-én született meg a legújabb állatkerti kedvenc, aki annyira fiatal, hogy egyelőre még a nemét sem tudják. 

A kattának is nevezett kis csíkosfarkú mindössze 70 grammal született és életének első napjait szorosan az anyja hasára illetve hátára akaszkodva töltötte. Többek között ezért sem tudni még, hogy a tíz napos szürke szőrgombóc fiú-e vagy lány. Samba, a makipalánta anyja mindenesetre odaadóan gondoskodik gyermekéről. „A gyűrűsfarkú makik családjában nagyon fontos az összetartás. A családfő szerepét a nők játszák, akik közösen nevelik fel egymás csemetéit” – fogalmazott Dagmar Schratter, a Schönbrunni Állatkert igazgatója. A fekete-fehér gyűrűs farkú kiskatta majd csak nyolc hetes korától kezdhet el az anyatejen kívül gyümölcsökkel és zöldségekkel táplálkozni. Fél éves korától pedig teljesen önállósodhat a bécsi makicsalád tizenegyedik sarja.

Az átlagosan 38-45 cm hosszú, 2,2-5,5 kg súlyú makifélék családjába tartozó katták újkeletű népszerűségüket elsősorban a Madagaszkár című rajzfilmnek köszönhetik, amiben Julien király, a mókás bennszülött tartozik ebbe a fajba. A Madagaszkár szigetén őshonos gyűrűsfarkúak az erdők kiirtásával egyidőben egyre rohamosabban veszítik el természetes előhelyüket. Az utóbbi húsz évben a szabadon élő katták száma a negyedére zsugorodott.

maki állatker

Cukifaktor: (5/5)
Szerintetek: (5/5)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása