Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

2012 sztárjai - 2. rész

2013. március 04. 10:11, CukiságBlog komment

Múlt héten belekezdtünk egy sorozatba, miszerint bemutatjuk Nektek a tavalyi év során született kis cukiságokat a világ állatkertjeiben. Előző posztunk sztárjai a hármasiker fehér tigriskölykök voltak, ma pedig egy kis panda bébit mutatunk Nektek. 

1.jpg

A San Diego-i állatkertben látott napvilágot még 2012 augusztusában ez a csöppség, akinek elnevezésében az egész világ részt vehetett, ugyanis az állatkert honlapján bárki leadhatta a voksát a szerinte passzoló névre. A névadásban egyébként fontos szerepet játszik a jelentés is: a panda bébi szüleit Bai Yun-nek (Fehér felhő) és Gao Gao-nak (Magas-magas) nevezik. A kezdetekben gondozói Kis Kolbásznak becézték a pandafiút, leginkább mérete alapján, olyan kis nyurga volt. A kínai hagyományok szerint 100 napig nem kaphatott nevet a bocs, végül az interneten leadott közel hatezer szavazat alapján a Jun Zí győzőtt, ami "Felhő Fia"-t jelent.

Az alábbi videón épp az első orvosi vizsgálatokat láthatjuk. Azokba a tappancsokba beleszerettünk... :)

állatkert San Diego pandabébi

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása