Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

Az oroszlánok nem szeretik a vakut!

2013. április 08. 15:52, CukiságBlog komment

A minap a Fővárosi Állat- és Növénykert facebook oldalán olvastunk egy kérést, amit fontosnak tartunk megosztani Veletek. Bizonyára mindenki hallotta az örömteli hírt, hogy az állatkert 4 kis oroszlánkölyökkel lett gazdagabb, mi is írtunk róla, sokan miattuk, és persze Asha, a cuki kiselefánt miatt veszik most célba az állatkertet.

58002_10151425831255896_1727636556_n.jpg

Azonban, mint nagyon sok másik állat, az anyaoroszlán sincs oda a vakuért, ugyanis nem tudja értelmezni, hogy mi az, csak egy villanó fényt érzékel, amitől úgy gondolja, hogy meg kell óvnia kicsinyeit. Mivel féltő gondoskodással neveli a piciket, így ez egy igazán stresszes helyzetet teremt számára. Fotózni természetesen lehet őket, csak a vakut kapcsoljuk ki a fényképezőnkön / telefonunkon. Ha ezt mégse tennénk, ne lepődjön meg senki, ha a helyszínen is figyelmeztetik erre.

A másik gyakran ismételt kérdés a látogatók körében, hogy mikor lehet a kölyköket megsimogatni. Ez egy teljesen jogos kérdés, hiszen ki ne akarná ezeket a vad cicusokat kicsit megdögönyözni addig, amíg a mancsa kisebb a fejünknél. Mi is igazán benne lennénk...

Viszont az Állatkert válasza érthető és, ha jobban belegondolunk ez szolgálja igazán a cicusok érdekét; nem lesz mód a simogatásra. Mivel a gondozók a természetvédelmet a lehető legkomolyabban veszik, így arra törekednek, hogy az állatok természetes viselkedése minél inkább megmaradjon, sőt az ilyen ritka jószágoknál, mint az indiai oroszlánoknál főleg. A kicsik simogatása amúgy is csak úgy történhetne meg, ha az anyaállat nincs jelen, azonban mivel jó anyaként gondoskodik Shirwane a kölykeiről, így nincs ok szétválasztani őket.

Így érjük be azzal, hogy egy üvegfalon túl leshetjük meg ezeket a csodálatos élőlényeket, illetve a gondozók biztosítanak közeli képeket is róluk!

1_5.jpg

2_2.jpg

3_2.jpg

4_3.jpg

Forrás: http://www.zoobudapest.com

kölyök indiai oroszlán Budapest Fővárosi Állat- és Növénykert

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása