Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

Szupercukiság: Vombatkölyök született!

2013. április 24. 13:11, CukiságBlog komment

Ismét egy cukisággal bővült a Fővárosi Állat- és Növénykert, ugyanis a vombatpárnak kicsinye született. A nem mindennapi szaporulat világra szóló szenzációnak számít, hiszen Magyarország, sőt, egész Kelet-Európa valamennyi állatkertje közül Budapesten sikerült először szaporítani ezeket az Ausztráliában őshonos erszényeseket. Mi több, világviszonylatban is rendkívül ritka esemény a vombatok eredményes szaporítása.

article-0-144582AF000005DC-570_634x699.jpg

Ő nem a budapesti vombat pici, mivel róla még nem sikerült képet készíteni, de azért megmutatjuk mennyire is cuki egy ilyen kis csöppség. Még több kép róla ITT! Vigyázat, elvarázsol! 

Az erszényesek egyébként ritka látványosságnak számítanak egy állatkertben is, ugyanis a világon összesen 12 állatkertben láthatnak ilyen állatokat azok, akik nem jutnak el Ausztráliába. A 12 állatkertben összesen 22 vombat él, közülük 14 egyed a budapestiekhez hasonló csupaszorrú vombat, 8 pedig déli szőrösorrú vombat. Még a nevük is mosolyt csalnak mindenki arcára...

Az, hogy kisvombat fog születni, már jó ideje sejtik a gondozók, mivel egyre jobban dudorodott Molly, az anyuka erszénye. Magából a kicsiből a múlt hétig nem láttak semmit, azonban a napokban elkezdett kikukucskálni, és érdeklődni a világ iránt. Azóta többször is sikerült megfigyelni a kölyök orrát, mancsait, sőt, olyan is előfordult, amikor szinte derékig kint volt az erszényből. Mivel a csupaszorrú vombatok általában hathónapos korukban néznek ki először az erszényből, a kölyök minden valószínűség szerint a tavalyi év végén születhetett.

Mivel a kicsi eddig csak pár pillanatig tűnt elő, így még képet nem sikerült róla készíteni. Ezért az Állatkert arra biztatja a fotózás iránt érdeklődő látogatóit, hogy próbáljanak meg fényképet készíteni az időnként kikandikáló kölyökről, természetesen az állatok zavarása, villanófény használata nélkül. Aki a leghamarabb küld olyan képet a vombat@zoobudapest.com címre, amelyen a kölyök is elég jól látszik, állatkerti belépőjegyet kaphat!

Tehát fotózásra fel, ha sikerült, Nekünk is beküldheted, és megosztjuk mindenkivel a kis csupaszorrút!

kölyök született vombat Fővárosi Állat- és Növénykert

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása