Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

Újabb cukiság az Állatkertben!

2013. május 19. 12:05, CukiságBlog komment

A Fővárosi Állat- és Növénykert "lakosai" mostanában kitettek magukért, folyamatosan születnek a csöppségek. Kisoroszlánok, vombatbébi és még sok-sok cukibbnál cukibb kisállat jött az elmúlt hónapokban a világra. 

1_29.jpg

Tegnap Sandra, az Állatkert zsiráf hölgye adott életet első csemetéjének, az Állatkertben azonban ez már a huszonnyolcadik zsiráfellés. A "kicsi" már most 170 cm magas, nemét még nem sikerült pontosan meglesnie a dolgozóknak, de nagy valószínűséggel nőstényről van szó.  A kicsi jelenleg a Szavannaház egyik elkülönített csarnokában, a zsiráfok számára fenntartott „szülőszobában” tartózkodik az anyaállattal együtt. Mivel az első napokban teljes nyugalomra van szükségük, a közönség eddig még nem láthatta a jövevényt. Néhány napon belül azonban a látogatók is megtekinthetik.

Ezek a zsiráfok az úgynevezett Rothschild-zsiráfok, eredetileg Ugandában, Kenyában, illetve Dél-Szudánban őshonosak, Uganda zsiráfnak is szokták nevezni őket. Veszélyeztetett patásnak számít, a természetben kevesebb, mint 700 egyed él. A világ állatkertjeiben nagyjából 450 Rothschild-zsiráfot tartanak számon.

2_22.jpgFotó: Fővárosi Állat- és Növénykert

zsiráf született sandra Fővárosi Állat- és Növénykert

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása