Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

Pandaikrek születtek Kínában

2013. június 25. 10:26, CukiságBlog komment

Óriási szenzációnak számítanak a délnyugat-kínai Szecsuan tartományban született pandakölykök. Hajce, a pandamama szombaton a kora reggeli órákban hozta világra első kölykét, akit tíz perccel később követett az ikertestvére. Idén ők az első pandabébik, így nagy az érdeklődés irántuk.

8568154.jpg

A fogságban születő pandák mindig nagy szenzációnak számítanak, ugyanis a nőstények évente csupán 2-3 napig termékenyek. Az anyamedve feltehetőleg azután lett állapotos, hogy márciusban két "udvarlóval" - Paj Janggal és Ji Paóval - is összehozták, akikkel azután rendszeresen találkozott.

Az orvosok eddig csak az egyik kölyköt tudták megvizsgálni, a másikat még az anyuka nagyon óvja, nem ereszti maga mellől. Róla megállapították, hogy kisfiú és kevesebb, mint 80 grammot nyom.

Az óriáspandák a világ legveszélyeztetettebb állatfajai közé tartoznak, vadon körülbelül 1600-an élnek, leginkább Szecsuan bambuszerdeiben. 300 példány pedig a világ állatkertjeiben található. 

 

panda kölyök született Kína Szecsuan

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása