Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

Menedék az ormányosoknak

2013. július 15. 12:04, CukiságBlog komment

Beváltotta ígéretét a monacói hercegnő, ugyanis menedékjogot adott a két beteg franciaországi cirkuszi elefántnak.

1_21.jpg

Babyt és Nepalt, a két nőstény elefántot pénteken szállították egy lyoni állatkertből a Grimaldi család Cote d'Azur-i birtokára, ahol egy tágas, 3500 négyzetméteres parkban, egy kis tó partján és nagy faépítmény védelme alatt élhetik le életük hátralévő részét.

A 42 és 43 éves hölgyemény 14 évig volt egy franciaországi állatkert lakója, azután, hogy a Pinder cirkusz nyugdíjba küldte őket. Sorsuk 2010-ben pecsételődött meg, mikor egy laboratóriumi vizsgálat során tuberkulózis lehetőségét fedezték fel náluk. A hatóságuk ezt követően elrendelték az elaltatásukat, de az állatvédők aláírásgyűjtésbe kezdtek, hogy megmentsék a két ártatlan ormányost. Sőt még Brigitte Bardot, egykori filmdíva is felemelte a szavát a történetet hallva, és azzal fenyegetőzött, hogy kivándorol Oroszországba, ha a két állatot megölik.

A monacói hercegnő az esetet hallva végül áprilisban menedékjogot ajánlott fel az állatoknak, amit májusban a lyoni bíróság végül engedélyezett. 

menedék elefánt cirkusz hercegnő elaltatás megmentett monacó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása