Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

Hőségriadó!

2013. július 29. 12:27, CukiságBlog komment

Már lassan egy hete hőségriadó van az országban, mára a hőmérséklet pár helyen meghaladhatja akár a 40 fokot is. Szerencsés az, aki légkondicionált irodában dolgozik, de akinek a szabadban kell most valamiféle munkát végezni, na Őt nem irigyeljük.

Nem csak nekünk, embereknek megterhelő ez a forróság, talán az állatoknak még nehezebb elviselni, hiszen, ha nem figyelünk rájuk kellőképpen, nehéz napok elé nézhetnek. A Fővárosi Állat- és Növénykert dolgozói is igyekeznek a legtöbb módot megtalálni arra, hogy a nem ehhez az időjáráshoz szokott állatoknak segítsenek. Természetesen az olyan állatoknál, akik ezt igénylik, rendelkezésre áll külön medence is, de e mellett igyekeznek valamiféle plusz hűsítő megoldást biztosítani.

Ilyen az elefántoknál a napi fürdetés mellett a frissítő nyári zuhany, amit egy locsolótömlővel oldanak meg a gondozók. Mivel az elefántoknál Asha-nak, a kiselefántnak ez az első nyara, így nem csak, hogy a hűsítő jellegének örül, hanem ebben is megtalálja a különböző játéklehetőségeket, nem csoda, hogy népszerű ez az időpont a látogatók körében. 

2_6.png

1_6.png

4_5.png

Nem csak az ormányosok kapnak naponta frissítő szolgáltatást, de a Tania, jegesmedve is örülhet, hiszen minden nap egy kis jégbehűtött nyalánkság az ajándéka. Ezt a finomságot a dolgozók készítik, mégpedig egy vödörbe vizet töltenek, ebbe beleraknak mindenféle, Tania által kedvelt ételt, mint például gyümölcsöket, halat, majd egy fagyasztóba teszik, amíg jéggé nem fagy. Ezután már csak be kell hajítani a medencébe, hogy Tania onnan kihalászhassa. Amikor ennyire meleg van, sokszor úgy fogyasztja el a jégbe fagyasztott finomságokat, hogy az ennivalót ugyan kiteszi a partra, ő azonban végig a medencében tartózkodik a partnak támaszkodva.

3_1.JPG

5_4.png

6_3.png

Képek: Huszti István / Index

Forrás: http://zoobudapest.com

jegesmedve elefánt forróság tania hűsítő asha Fővárosi Állat- és Növénykert

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása