Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

A nyulak szigete

2013. július 30. 15:10, CukiságBlog komment

Sokan nem tudják, de itthon a Margitsziget régi elnevezés ez, azaz a nyulak szigete. Valószínű egy elírásból keletkezett, hiszen sosem volt jellemző a szabadon élő tapsifülesek tömeges jelenléte a szigeten. Ennek ellenére Japánban tényleg van egy hely, amit így hívnak, és szó szerint értendő az elnevezés. Ugyanis az Ókunoshima-sziget telis - tele van hosszú fülű cukiságokkal.

2_28.jpg

Magának a helynek elég megrázó a története, ugyanis a kis területű szigeten a II. Világháborúban harci gázokat gyártó üzem működött. A japán állam ennek létezését egészen az 1980-as évekig - még saját népe előtt is - tagadta, sőt volt, hogy Ókunoshimát még a hivatalos térképről is eltüntették. Ma a szigeten már múzeum található, illetve szépen rendezett park piknikezési, kempingezési lehetőségekkel, sőt még a golfozni vágyók is eltölthetik hobbijukkal az időt. 

Több történet is kering, hogy az itt élő nyuszik hogyan kerültek a szigetre. Egyesek szerint a harci gázokat nyulakon tesztelték, és az ők leszármazottai a mai lakók, mások úgy tartják, hogy gyerekek engedték szabadon a nyuszikat. Valójában viszont szándékosan, a sziget rendezésekor telepítették őket ide, ezzel is barátságosabbá, turistabaráttá téve a szigetet. Mára már közel 300 tapsifüles található a szigeten, szinte már teljesen megszokták az emberek közelségét, így egy kis csemege reményében bármikor közel merészkednek a látogatókhoz. 

1_37.jpg

3_2.JPG

4_20.jpg

A legtöbb turista természetesen a nyuszikra kíváncsi, de a szigeten érdekes látnivaló a Poison Gas Múzeum is, ami 1988-ban nyílt meg, azzal a céllal, hogy bemutassák a rettenetes igazságot a mérgező mustárgázról és a szigeten zajlott eseményeket. Még ma is folynak viták arról, hogy a Nyulak-szigete nem biztonságos, mivel soha nem volt a sziget teljes egészére kiterjedő fertőtlenítés a mérgező gáz mentesítésére.

5_14.jpg

nyúl sziget japán nyuszi nyulak szigete Ókunoshima

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása