Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

Bambuszmaki született!

2013. augusztus 23. 12:58, CukiságBlog komment

A Szegedi Vadasparkban egy újabb veszélyeztetett állatfaj kicsinyének örülhetünk, ugyanis a tompaorrú krokodilok után most az Alaotra-tavi bambuszmaki családja gyarapodott egy fővel. Az apróság július 23.-án jött világra, azonban eddig a látogatóktól eltakarták őket, hogy maximális nyugalomban tölthessék első heteiket, mind a szülők, mind pedig a pici, mostantól azonban a látogatók is megcsodálhatják őket.

3_3.JPG

A makikölyök az első Magyarországon született képviselője a fajtának, így külön büszkeség a Vadasparknak, hogy náluk történhetett meg ez az esemény. Az anyuka Angliából, az apuka pedig Franciaországból származik, és nem csak, hogy egymásra találtak, de megfelelő szülőknek is bizonyulnak. 

A fajta különösen veszélyeztetettnek számít, míg 1994-ben 11.000 egyedre, addig 2002-ben már csak 2500 egyedre becsülték a vadon élő egyedek számát. Legnagyobb problémát az élőhely csökkenése jelenti, vagyis az otthont adó mocsaras területek lecsapolása, a rizsföldek terjeszkedése.

2_2.JPG

1.JPG

Forrás: zooszeged.hu

született Szegedi Vadaspark bambuszmaki Alaotra-tavi

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása