Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

Lincoln, a vörös panda

2013. október 02. 14:31, CukiságBlog komment

Egy ritka vörös panda kölyök született júliusban a nebraskai állatkertben. A kis bébit a gondozók mesterségesen táplálják, mivel anyja nem törődött vele rendesen. Lincoln egy inkubátorban töltötte mindennapjait, amíg meg nem erősödött, és a dolgozók maximális figyelmét élvezhette. Az állatkert gondozói szándékosan választották neki ezt a nevet, hogy ha később egy másik állatkertbe kerül, akkor is képviselje egykori városát. 

5_26.jpg

A vörös pandák eredeti élőhelye a kelet Himalája illetve délnyugat Kína térségeiben van. Legtöbb idejüket fákon töltik és különféle gyümölcsökkel, levelekkel táplálkoznak. Érdekességük, hogy hosszú bozontos farkukat nem csak egyensúlyozáshoz használják, hanem a hideg időben remek sálként szolgál számukra. 

Fokozottan védett állatok, mivel már egyes becslések szerint kevesebb, mint 10,000 példány él belőlük világszerte, leginkább az orrvadászat és az élőhelyük elvesztése veszélyezteti őket. 

A kis Lincolnak ezért is lesz fontos feladata a jövőben, ugyanis a védelmükre létrehozott tenyészprogrammban komoly jelentősége lesz.

0_16.jpg

2_46.jpg

1_60.jpg

3_37.jpg

6_19.jpg

vörös panda lincoln született nebraska veszélyeztetett

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása