Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

Cukiságos kishangyász született!

2013. október 03. 11:25, CukiságBlog komment

Igazi őszi szenzációnak lehet mondani, hogy sörényes hangyász született a Szegedi Vadasparkban. Ugyanis a tapírbébi világra jötte mellett most egy ritka faj is napvilágot látott, ráadásul Magyarországon először született sörényes hangyász gyerkőc.

0.JPG

A Vadasparkba 2010-be érkezett meg az anyuka, Ursula. Mivel még nem volt ilyen fajta állat Szegeden, így belépve a fajmentési programba, a Dortmundi Állatkertből hoztak egy nőstényt. Nagyon barátságos hölgyről van szó, ugyanis hamar megbarátkozott új otthonával és gondozóival, a dolgozók elmondása szerint egy kis joghurttal bármikor lekenyerezhető. Az apuka, Árész a csehországi Olmützből érkezett. Szerencsére, amennyire csak egy hangyásztól kitelik, békésen megfértek egymással, sőt, láthatóan kedvet kaptak a fajmegmentési program gyakorlati megvalósítására is.

Szeptember 12.-én szembesültek vele a gondozók, hogy az anyuka egy féltve őrzött kincset takargat. Mivel a pár első kicsinye, így kiemelt figyelemmel kísérték, hogy megfelelően táplálja e Ursula a kicsit, de minden a legnagyobb rendben zajlott, az újszülött szépen fejlődik. 

1_2.JPG

2_4.JPG

3_5.JPG

A kis hangyász nevére pályázatot írt ki a Vadaspark, az alábbi e-mail címre várják az ötleteket: info@zoo.szeged.hu. Határidő: október 9., 12 óra. A legjobb név kiötlőjét állatkertes ajándékcsomaggal jutalmazzák.

Forrás: http://www.zooszeged.hu/

hangyász született Szeged Vadaspark Szegedi Vadaspark sörényes

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása