Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

Állatkerti visszatekintés

2013. december 29. 12:25, CukiságBlog komment

Ez az év igazi baby boom volt a hazai állatkertek háza táján, sorra születtek a cukibbnál cukibb kis szőrmókok, csupasztestűek. Mivel rengetegen vannak, és senkit nem szeretnénk azzal megbántani, hogy kihagyjuk a listából, így csak a kedvenceinket mutatjuk meg, azokat, akik teljesen elvarázsolták szívünket. 

Íme a mi TOP 10-es listánk, persze ez nem azt jelenti, hogy a többi kis csöppség láttán nem olvadtunk el teljesen. Fontos: a lista nem cukisági sorrendben készült!

2013-12-29_1252.png

Az év első felében igazi ritkaságok láttak napvilágot hazánkban, mint például a veszprémi állatkertben született kengurubébik. 

1_84.jpg

A gyerkőcök másfél évesen hagyják majd el teljesen anyjuk erszényét, így még mindenkinek van ideje megcsodálni ezt a nem mindennapi látványt. Bővebben ITT.

Hazánk nemzeti ünnepén, március 15.-én a Nyíregyházi Állatpark gazdagodott egy nem mindennapi állatkával, ugyanis borneói orángután született az állatkert falai között. Igazi szenzáció ez, hiszen az apróság az első állatkertben született borneói orangután Magyarországon. Poszt róla ITT.

2_62.jpg

Egyik legnagyobb kedvencünk a Fővárosi Állat- és Növénykert lakója, Asha, a kiselefánt. Az ormányos rendkívül barátságos és fotogén, mindig szívesen pózol a kameráknak, így nem csoda, hogy gyorsan belopta magát az egész ország szívébe.

3_8.png

Nem telt el sok idő Asha születése után, máris újabb nagy bejelentésre készült a budapesti Állatkert. Csak annyit lehetett tudni, hogy nagy szenzáció várható, így mindenki izgatottan várta a napot, hogy kiderüljön, mi is a nagy titok. És végül a szenzáció ténye beigazolódott, ugyanis, mint kiderült indiai kisoroszlánnal bővült az állatkert, ráadásul rögtön négy kis csöppséget köszönthettünk. Poszt róla ITT, további képek ITT.  

4_9.png

Oroszlánokban gazdag évet zártunk, hiszen nem csak a fővárosban, de Gyöngyösön is oroszlánkölyköket köszönthettünk. Így kötelezőnek érezzük, hogy róluk is mutassunk képeket, ők a mi +1ünk! Képek ITTvigyázat cukiságveszély!

5_43.jpg

A most következő állatka szintén az ország kedvence, de csak rá kell nézni és rögtönk érthetővé válik az ok. Állatkerti ritkaságnak számítanak a vombatok, ugyanis kevés állatkert büszkélkedhet velük a világon, Magyarországon azonban nem csak, hogy van, de még szaporodott is. Bővebben ITT.

7_34.jpg

Ismét a Nyíregyházi Állatparkban járunk, ugyanis májusban kistigrisek születtek. A látogatók nagy örömére Pamír, az anyuka nem az e célra elkülönített boxban hozta világra kicsinyeit, hanem mindenki szeme láttára, a kifutón, így már az első naptól láthatóak voltak a cukiságok. Poszt róla ITT

8_3.png

Ha már a cicusoknál tartunk muszáj megemlítenünk kedvenc kis foltosunkat. A Fővárosi Állatkertben a ritka perzsa leopárdoknál történt gyermekáldás az év közepén. Nem kell sokat magyaráznunk mért is került bele a listánkba Dante, csak nézzétek meg a képet. Poszt róla ITT

9_26.jpg

A legcukibb baby fődíjat a következő alanyunknak adnánk, ugyanis ő gyerekkorában a legmókásabb. A veszprémi állatkertben látott napvilágot ez a tapír csemete, díszítő pöttyeit és csíkjait 6-8 hónapos koráig viseli, utána ezek eltűnnek. Bővebben ITT

10_1.png

Az ősz sem múlt el szenzáció nélkül, ugyanis Szegedi Vadasparkban sörényes hangyász született, Magyarországon először. Ursula, az anyuka remek szülőnek bizonyult, a kicsi szépen fejlődik. Poszt ITT

11.JPG

És végül a lista 10. tagja a veszprémi állatkertben született páviánbébi. Elbűvölő ahogy a kis ráncos képű cukiság kinéz anyja karjai közül. Bővebben ITT.

12_11.jpg

Nektek ki volt az idei év kedvence?

visszatekintés szeged veszprém kenguru oroszlán nyíregyháza elefánt leopárd tigris hangyász pávián tapír orángután született vombat 2013 fővárosi állat és növénykert állatlert

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása