Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

Sárga szalag egy kutyán? Elmondjuk mit jelent...

2014. január 13. 13:24, CukiságBlog komment

Egyre nagyobb teret hódít itthon is a sárga szalag használata a "különleges" kutyák tulajdonosai körében, így fontosnak tartjuk leírni, mi is ez a jelenség. 

Eredetileg Kanadából indult a mára már nemzetközi kezdeményezéséé vált gyakorlat, miszerint amelyik kutya pórázán vagy nyakörvén sárga szalag látható, ez azt jelzi, hogy neki nagyobb térre van szüksége, mint fajtatársainak, így óvatosan közelítse meg akár egy gyerkőc, akár egy másik kutyatulajdonos. Megkülönböztető jel nem csak egy szalag lehet, akár egy sárga sál, vagy egy sárga színű hám is ezt sugallhatja. A kezdeményezés hivatalos facebook oldalát ITT , a hivatalos weboldalát pedig a theyellowdogproject.com címen érhetitek el.

Számos oka lehet annak, ha egy kutyának nagyobb térre van szüksége, azonban ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy veszélyes, harapós ebről van szó. Ilyen például egy egészségügyi probléma, éppen nevelés vagy rehabilitáció alatt áll, félős vagy ideges jellem, esetleg agresszív más kutyákkal, emberekkel szemben. 

Természetesen ez nem jogosítja fel a megjelölt kutya gazdáját, hogy ha baj történik ezzel mentesítse magát, hogy ő márpedig jelezte, hogy vigyázzanak kutyájával, továbbra is nevelnie, kezelnie kell a kedvencével kapcsolatos helyzetet. Viszont tartsuk mi is tiszteletbe a szalag által sugallt kérést, ne engedjük odarohanni gyerkőcünket, ne kezdjünk el magas hangon gügyögni a négylábúnak, bármennyire is cuki, és ha kutyával vagyunk, biztosítsunk kellő teret, hogy elmehessenek mellettünk. 

1_89.jpg

kutya sétáltatás sárga szalag yellow dog project

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása