Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

Reményt adott a három lábú kutyus

2014. február 20. 15:10, CukiságBlog komment

Owen Howkins, a most 8 éves kisfiú egy nagyon ritka betegségben szenved, az egész világon csak pár száz embert érint ez a genetikai rendellenesség. Talán érthető, nagyon élni sem volt kedve, mindig szomorkodott és teljesen elzárkózott a világ elől, amíg édesapja haza nem állított Haatchival, a három lábú kutyussal.

A fiú az úgynevezett Schwartzs-Jampel szindrómában szenved, amely miatt gyakorlatilag nem tud járni, izmai állandóan megfeszülnek, így kerekesszékbe szorul, illetve végtagjai is deformáltak, szinte állandó kórházi kezelésre van szüksége. Owent édesapja másfél évvel ezelőtt lepte meg a kutyával, akit egy menhelyről hoztak el. Neki sem volt ezelőtt boldog élete, hiszen előző gazdája egy vasúti sínhez kötözte, ami levágta farkát és egyik lábát, ezután került az állatvédőkhöz.

A kisfiú apukája és nevelőanyja a facebookon találkozott az állat történetével és rögtön tudták, ő a megfelelő társ fiuk mellé. Azóta Owen mosolyog, bátran elhagyja a házat és visszatért élni akarása is. Mivel az utcán már nem őt, hanem a három lábú pajtiját nézik meg inkább, így már az emberekkel is sokkal közlékenyebb lett. 

"Ő a legjobb barátom az egész világon" - nyilatkozta minap az egyik televíziónak Owen, és azt is elmesélte, mit történt, mikor először találkoztak. "Egyből az ölembe hajtotta a fejét, így lettünk azonnal a legjobb barátok."

1_100.jpg

A megható történetet a fiú édesanyja sorokba is öntötte, könyvet írt a történetről, illetve Haatchit az év kutyájává is választották, a videót nézve nem meglepő. 

Egy biztos, mi ezt hívjuk csodának...

 

beteg kutya remény owen kisfiú haatchi három lábú év kutyája

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása