Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

Most a vadonatúj blog.hu címlapot fogjuk népszerűsíteni, de a végén ebben is lesz cukiság

2008. július 21. 08:30, ge komment

Drága blogolvasók és -írók,
 
Fantasztikus hírem van. Még annál is jobb, mint hogy Demszky főpolgármester titokban 50 millió forintot utalt ki a "Meztelenül diszkoszt vető Farkasházy Tivadar" című köztéri szoborra. A hír az, hogy vadonatúj címlapja lett a blog.hu-nak, ami amellett, hogy príma belépőfelület és igen csinos pixelhalmaz, olyan blogmagazint kínál minden olvasónak, ahol a blog.hu kínálatának legjobbjai mellett egyetlen ablakban elolvasható a teljes magyar nyelvű blogtermés legjava, függetlenül attól, hogy az adott blog melyik szolgáltatónál van. Aki nem kíváncsi a részletekre, az fogja magát, nézze meg az új címoldalt, és ha tetszik neki, tépje szét a régi újságjait, törölje az öregecskedő hírportálok linkjeit, aztán térjen vissza, akár napi többször is. A többiek ugorjanak velem, hogy elmesélhessem, mi minden került az új magazinba.
 
A legnagyobb újítás talán a "Szuperfeed". Ennek az a lényege, hogy nem csak a blog.hu-ról, hanem a teljes magyar nyelvű netről ebbe a feedbe szeretnénk gyűjteni a legjobb blogos tartalmakat. Hogy egy helyen el lehessen olvasni, ami friss meg érdekes. Azért osztottuk tíz kategóriára, hogy ne egy hatalmas, emészthetetlen folyamban érkezzenek a posztok, kicsit lehessen előzetesen válogatni.
 
Ez a tíz kategóriára osztott feed, aminek bármely részére egy kattintással fel tudsz iratkozni, szerkesztett. Abban az értelemben, hogy gondosan, kézzel válogatjuk belé a blogokat. A cél az, hogy ne egy rakás emészthetetlen közül kelljen az olvasónak kiválogatnia az érdekes posztokat. Az induló készletet mi magunk szedtük össze, de innentől kezdve a ti segítségetekkel, kalákában szeretnénk csinálni, hogy a végeredmény sokkal jobb legyen. Erre szolgál a blogajánlási lehetőség a szuperfeed doboz alatti formon keresztül. Ha ismersz bármilyen klassz magyar blogot, szóljon az fejzsugorításról, Kantról vagy jelmezes szexről, küldd be ide, és ha tényleg olyan jó, belepattintjuk a Szuperfeedbe.
A szuperfeed-dobozon belüli tizenegyedik kategória, a legfelső, a "Blog.hu" nevű, fogja tartalmazni nemsokára az összes friss blog.hu-s posztot.
 
Az új címlapon, hasonlóan a régihez, bárki ajánlhat egyedi blogpostokat is, bármely szolgáltatótól.
 
A címlapon újdonság még, hogy áthoztuk ide az Index-címlapon látható, kézzel szerkesztett blogketrecet "friss és forró "cím alatt, minden héten bemutatunk egy bloggert, nem meglepő módon a "Hét bloggere" dobozban. Itt szólaltak meg a nyilvánosság előtt először az Ingyenpia blog titokzatos alkoholistái!
 
A legerősebb témaiköreinkben fényképes ajánlódobozokat futtatunk, ezek témáját a szerkesztők határozzák meg, a konkrét tartalom viszont véletlenszerűen kerül bele a téma blogjaiból és pár percenként változik. Tehát a címlap teteje a blog.hu-s anyagoké, a közepe a szuperfeeddel minden magyar nyelvű blogtartalomé, aztán megint a blog.hu-s dolgok jönnek. (Az ajánlódobozok között az énblogos a kakukktojás, az ugyanis nem csak blog.hu-s blogokat kínál.)
Pár szó még a fejlécről és a kategóriákról. Az új fejléc felső sorában vannak a felméréseink alapján legnépszerűbb témakategóriák. Ezek szerepelnek a szuperfeedben is. Ezek alá a szerkesztőink válogatnak be blogokat. Az alsó menüsorban viszont blogtagek vannak. Ezeket te adod a blogoknak az admin felületen, legfeljebb hét darabot, így definiálhatod, miről szól a blogod. Blogtagje csak blog.hu-s blognak lehet. Az alsó menüsorba véletlenszerűen kerülnek ki, az itt lenyitható, blogtag alapú kereső/böngészővel az összes blog.hu-s blog között lehet válogatni.
Ha nem akarsz sokszor visszatérni a címlapra, de érdekel a friss tartalom, szinte az összes blog.hu-s feedre feliratkozhatsz. Ez korszerű megoldás, viszont úgy kevesebbszer láthatod az új, reméljük lehengerlően eklektikus dizájnt.
 
Na már ez is sok volt, jó ismerkedést a címlappal, vagyis pokolian jó szórakozást mindenkinek!
 
Szily Homár László
(Kifli gazdája)

szolgközl

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása