Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

Ha hozzám érsz, megharaplak! - Hapci és Berci, a két huncut görény

2009. március 18. 13:30, ge komment

Második olvasói cukinaplónkból kiderül (első itt), hogy görényekkel együtt élni nem egyszerű, de rendkívűl szórakoztató. Kata biztos sosem unatkozik otthon, két virgonc kedvence folyamatos programot biztosít. Olvassa el Hapci és Berci történetét, majd szavazzon: kér még a két görényből?

geszter: göri1

"Az én történetem közel sem mai, és nem is "mostanság összeköltözős" dologról van szó. Röviden az előzményekről: kedvesem kitalálta, hogy szeretne valamilyen állatot tartani egy albérletben, ahol csupán csak 4-en éltek együtt. Kissé megrökönyödve tekintettem rá, mikor mondta, hogy az ő választása a görényekre esett, és a lakótárs/legjobb barát sem riadt meg az ötlettől. Véleményem annyi volt , hogy egyrészt nem foglalkoznátok vele, másrészt büdösek, harmadrészt meg egy kézlegyintéssel elrendeztem a dolgot. De történt aztán, hogy mi összeköltöztünk, és ekkor ismét előkerült a görény téma. Belegondoltam rendesen a dolgokba, és hát arra jutottam, hogy ám legyen. Próbáljuk meg. 1 hónap együttélés után lett egy új, koránt sem egyszerű lakótárs, aki izgága, harapós, sőt mi több, büdös volt!

geszter: göri5

Mindemellett  kétség kívül drága, aranyos, édes, cuki és még sorolhatnám a jelzőket. Nem volt egyszerű a kis vadorzóval a kezdetekben. Minden,ami az ő magasságában volt, és ahova fel tudott jutni, rejtélyesen kezdett eltűnni. Hol egy pár zokni egyik tagja, hol a radír, és néha egy két gomb is bánta a távirányítón! Alkalmazkodni kellett az új helyzethez, és mindent fél méterrel, helyenként egy méterrel fentebb rakni. Ő az a bizonyos "tarcsai rém" ( Kistarcsáról érkezett hozzánk), a neve Hapci, ami onnan ered, hogy annyira apró és vékonyka volt kölökkorában, hogy minden helyre befért, ahova a porszemek is. Amint elbújt valahova, azonnal jött a vicces tüsszögés,és olyan sokszor csinálta, hogy elneveztük Hapcinak. Sok dolgot lehetne erről a dögről mondani, de csak szép lassan számolnék be több mint egy év fejleményeiről.

Alapszabály Hapcinál: 1. ne nyúlj hozzám, 2. egyátalán ne érj hozzám, 3. ha hozzám érsz, megharaplak. Ezt egy pár ujj és lábujj harapás után megtanultuk. De minden olyan testfelület, amit szabadon hagytunk, amikor ő rohangált a lakásban, azonnal harapás tárgyává vált. A kesztyű (2 db téli,vastag kesztyű egymásra felvéve biztos védelmet nyújt a metszőfogak ellen) sikeresen helyt állt az ujjaink és csuklónk védelmét illetően.  Sok görényes oldalon olvastunk utána, vajon mit lehet ilyenkor tenni,ha a görényed megveszett (persze nem a szó szoros értelmében véve), és harap, mint egy nem normális. Orrpöckölés nem vált be. Grabancfogás alapból esélytelen volt, mivel tök jól csavarodik a büdös dög feje mindenfelé. Jó, mondom akkor Hapci te győztél, és mi meg szenvedünk tovább a kesztyűben (télen még normális,de nyáron a 40fokban).  Eltelt több mint félév, döntöttünk. Lesz még egy dög. Na de milyet? Mennyi időset? Fiút? Hát ennek a vége az lett, hogy egy 10 hetes, édes drága mini vadas színű (ilyen Hapci is) fiúcska került két kezünk közé, és persze egy lökött fajtárs mellé.

 

geszter: göri6

Mielőtt Berci - alias Bertalan (mikor hogy) a lakóközösség tagjává vált volna, Hapcit mesterséges eszközök és orvos által megszabadították nőiességétől, és akkor visszafogottabbá vált. Elfeküdt az ölünkben, ami a műtét előtt kizárt dolog volt az életében, meg lehetett fogni, kisebb harapásokat kellett eltűrnünk tőle, és még hasonló, tőle szokatlanul kedvesnek nevezhető dolgok! Mikor Berci megérkezett, volt kb. 15 cm hosszú, kerek pocakkal rendelkező , akkor még nem büdös görény. Ma már 9 hónapos, irdatlan szagos (hiába a fürdetés, épp most kanosodik) és kövér hímegyedről beszélhetünk, kb. 50 cm hosszú, nagy fogak, és virgonc óriási fej tulajdonosa.

geszter: göri2

Röviden ennyit írnék az előzményekről, de megsúgom, garantáltan nem unalmas velük az élet. Amennyire nem akartam görényt magam közelében, most annyira vállalnék még simán kettő másik dögöt. Az az élet-halál harc,amit minden alkalommal levágnak, meg ahogy kutatnak mindenfelé, és azonnali ellenőrzéseket végeznek, mihelyt valami új szag van a lakásban. Növények, ételek, italok, és műanyag palackok állandó jelleggel veszélyben vannak egy esetleges és még valószínűbb harapás, karmolás és makogós támadás miatt.
 
Mára ennyit írnék, viszont a múlt heti események és újdonságokból ízelítőnek annyit mondanék, hogy a lámpa és a narancs nagy sikert arattak Hapcinál.
 
ui:  Ha kíváncsiak vagytok, miként harcolta le Hapci ezeket, akkor rakjátok ki bártan olvasásra a sztorit a görényekről, mert nagyon szívesen írnék még azoknak, akik esetleg szeretnének görényt, de nem tudják, mit is lehet velük kezdeni, milyen velük az élet, meg hasonlók. Mi már csak tudjuk, mert kb. semmit sem tudtunk róluk. Mellékelten  küldök pár képet róluk! Főként Hapci és Berci egymáshoz bújva láthatóak a képeken,ill. Berci kicsiként. Utolsó képen pedig a görények épp nagy munkában vannak.
 
Kata"

Kér még a görényekből? Szavazzon!
 

fotó görény cukinapló

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása