Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

Egy lavórnyi görény és egyéb kalandok - Hapci és Berci II.

2009. április 22. 08:33, ge komment

geszter: göri1

Cukinapló sorozatunkban ismét Hapci és Berci, Katáék görényei jelentkeznek. (Az első rész itt olvasható.) Van itt minden: narancspofozás, gazdipofozás, lavórozás és egy megszelíditésre alkalmas tubus.

"Hallottam egy érdekes kifejezést: celeb-alkatrész. Görijeink is rendelkeznek ilyenekkel,de inkább módosítanám ezt a kifejezést, cuki-alkatrészre. Méghozzá azért, mert tökéletes idomokkal rendelkeznek a cukiság témában. Megvan az a pofa-has-tappancs hármas, ami miatt nálam abszolút nyerők minden téren.  Ezekről természetesen mellékelek képeket, az egyetértés végett. 

geszter: göri5

Említésre méltó a narancsos történet, mikor is Hapcika drága felmászott az asztalra, egy általa kiválasztott narancs pedig szuicid módon fejest ugrott a földre, elindult vele az állat is, és együtt tettek egy kört a lakás minden szegletében. Felettébb mókás volt egy viszonylag nagy narancs tolatva, egy viszonylag közepes méretű görény által. A lakásban lett egy mindent átható narancsillat, a göri meg hoppon maradt,mert nem sikerült sehogy sem kikaparni a narancsot. Döntöttünk Hapci helyett. Eltávolítottuk az addig nem éppen önkényes módon élő narancsot a dög karmai közül, visszahelyeztük hát az asztalra. A kis szaros meg felmászott utána,és megint lelökte a gyümölcsöt. A szobát (akkorra már ismerős területeit) ismét végigjárták. Mi meg fulladoztunk a röhögéstől, mert Hapci annyira készséges és vicces volt azzal a naranccsal! Következett egy narancselvétel. Majd gondoltuk később, miért ne adjuk neki oda, hátha akkor nem megy asztalra ismét..Hát ez a történet teljesen bejött. Méghozzá úgy, hogy a kis vadorzónak már nem is kellett a „pillanatnyi élvezeti cikk” tovább. 

geszter: göri3

Ezután jött egy hatalmas party-time a büdösdögöknek (azért így egyben írva, mert ők nem szimpla büdös dögök, ez egy pozitív jelző az eredeti értelmével ellentétben). Leraktam egy lavórt a szőnyegre,és kitaláljátok ki ment bele először? Szóval 1.számú dög (alias Hapci) azonnal kapott az alkalmon,és ugrott egy nagyot a lavórba. 2. számú egyed pedig utána. Volt aztán nagy makogás, harapás, egymás szőrének ráncigálása, végül ágyra is fel kellett ugrani, ez egy olyan dolog, amit nem hagyhatnak ki. Puha, lehet benne bújócskázni, meg különféle járatokat kialakítani a takaró alatt, meg hatalmasakat ugrálni egymásra anélkül, hogy megütnék magukat. A napi rutinhoz azért hozzátartozik az is, hogy Hapci belemászik egy 5 literes befőttesüvegbe, tök jól el van benne, Berci meg csak szomorkodhat az üvegen kívül.
geszter: göri2
De egy nagy változás is történt azóta az életünkben, mert a kistökös már inkább csak töketlenkedni tud élete további részében. Ahogy eltávoztak az egyéb szervek, elszállt velük a szag is, így nincsenek jelölések a lakásban, abbamaradt Hapci szextárgyként való használata is, de maradt egy hiperaktív/mamlasz, csipkelődős, jókedvű huncutság, aki egyre nagyobb rosszaságokon töri a fejét.  Például mikor rágjon szét valamit( rossz példát vehet Hapcitól, aki fülhallgatókat rendszeresen szétrágta), miket rejtsen el Hapci elől meg előlünk. Ami viszont elég kiakasztó volt a dögöktől, hogy csináltunk nekik egy kaja kombót: csirkehús, ubi, egy kis tejföl, alul pedig egy kis konzervcucc. Ennek az lett a vége,hogy az uborka és csirkehús  a ketrec tetejében levő emeleten egy olyan sarokba került, ami teljesen látható,pedig köztudottan inkább elrejteni szeretik a kaját,mint láttatni. A konzerv kaja maradt a tálban, és elvétve néhány falat csirkehús a takarójukon… Majd miután behozzuk őket lakásba, teljesen ártatlanul és éhes szemekkel néznek ránk, mintha már legalább 1 hete nem ettek volna, és persze követnek mindenfelé, kaja miatt. A hűtőből ha meg előkerül a macskáknak gyártott vitaminpaszta (ezt a fajtát ehetik a görények is, sőőt kifejezetten szeretik ezt az anyagot.) Nem tudom, mi van benne, amitől Hapci totál megszelídül, de amikor kezemben a pasztás tubus, mintha bedrogozták volna, megy a nyammogás, csámcsogás meg csukott szem, és lehet simizni orrbaszájba.  Ezért bátorkodom megfogni őt mindenféle kesztyű nélkül, és őszintén megmondom, klassz dolog . Ez a lehetőség fennáll akkor is, mikor a csipogós izét „fogja” a szájában (ez egy gumilabda,ami  szörnyű hangot ad ki, nem csodálom, hogy hapci mindig meg akarja gyilkolászni). A lényeg, hogy ezt ma is eljátszotta, mert megtaláltam a rejtekhelyet, ahol összegyűjtötte az ilyeneket. Jól felhúztam az agyát a csipogással, aztán eldobtam, és ő meg a célhelyen gyorsan megölte a labdát már sokadszorra, és rohant rejtekhelyre szájában a labdával. Én meg gyorsan megfogtam a hisztérikát, és kiszedtem szájából (kesztyű NÉLKÜL) a labdát, és eldobtam távolba, ő meg rohant utána agyatlanul. Ha meg vagyok olyan kegyetlen és nem adom vissza neki a labdát, akkor én vagyok a kiszemelt áldozat egy lehetséges bokaharapásra. Persze ezt általában nem gondolja komolyan, mert inkább Bercin vezeti le a feszültséget."

geszter: göri4

fotó görény cukinapló

Cukifaktor: (5/5)
Szerintetek: (4,7/5)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása