Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

Kismajmos jó reggelt!

2009. december 12. 07:59, ge komment


Már a nagyközönség is láthatja a Fővárosi Állat- és Növénykert legifjabb mókusmajmait, áll az Állatkert sajtóközleményében. Az elmúlt öt hét során három anyaállat is világra hozott egy-egy kölyköt, amelyek szerencsére életerősnek bizonyultak. Ebben a korban persze még teljesen anyjukra vannak utalva, annak hátán, lovaglóülésben kapaszkodva töltik mindennapjaikat.

A halálfejes mókusmajmok (Saimiri sciureus) utódnevelési módszere elég sajátos, ugyanis az anyaállat mellett gyakran a csapat más tagjai is besegítenek a kölykökről való gondoskodásba. Ennek legfőbb oka az, hogy a 70-140 grammos újszülöttek meglehetősen nagyok a 750 grammnál semmiképp sem nehezebb anyákhoz képest. Emiatt ennél a fajnál szinte sohasem fordul elő ikerellés, sőt még a normális ellés is gyakran annyira megterheli a nőstény mókusmajmok szervezetét, hogy az első napokban nem is tudnak a kölyökkel foglalkozni. Ilyenkor tehát sokat számít a fajtársak segítsége. A három anyaállatnál szerencsére semmilyen probléma nem adódott, így az apróságok gondtalanul cseperedhetnek.



 

fotó hír állatkert majom kölyök

Cukifaktor: (5/5)
Szerintetek: (4,5/5)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása