Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

Fekete hattyúfiókák születtek az állatkertben

2009. április 02. 13:26, mvmv komment

fekete hattyufiokak09 foto Bagosi Zoltan

A vízimadaraknak otthont adó Nagy-tó egyik szigetén fészkelő fekete hattyúknál (Cygnus atratus) március 29-én hat fióka kelt ki a tojásból. Az eredetileg Ausztráliában őshonos madárfaj – a Magyarországon is előforduló hattyúkkal ellentétben – csaknem teljesen fekete, csupán a csőre piros, illetve a szárny tájékán akadnak fehér színű evezőtollak (ezek viszont szinte nem is látszanak, ha az állat szárnya össze van csukva).

A fiókák szürkék, testüket puha, pihés tollazat borítja. A hat fióka egyébként viszonylag soknak számít, mivel ennél a fajnál egy-egy fészekalj átlagosan 4-5 tojásból áll, írja az állatkert közleménye.

fekete hattyufiokak11 foto Bagosi Zoltan

A költés hat hétig szokott tartani, és a szülőpár mindkét tagja felváltva kotlik a tojásokon. A fiókák 5-6 hónapos korukra válnak önállóvá, három évesen érik el az ivarérettséget, és felnövekedve akár 22 évig is élhetnek, bár a természetben már a tízéves állatok is ritkának számítanak. Az akár 9 kg-osra is megnövő fekete hattyúk tápláléka részben vízinövényekből, részben rovarokból, férgekből, kagylókból és apróbb gerincesekből áll. A faj Nyugat-Ausztrália szövetségi állam jelképének számít. (fotók: Bagosi Zoltán)

fekete hattyufiokak12 foto Bagosi Zoltan
fekete hattyufiokak08 foto Bagosi Zoltan

fotó hír állatkert madár kölyök

Cukifaktor: (3/5)
Szerintetek: (5/5)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása