Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

Cukiságbörze a Petőfi Csarnokban

2007. február 11. 16:42, nak komment

Bolyhos, remegő bajszú, csillogó bundájú, vagy éppen szőrtelen, pikkelyes, vagy tollas kis házikedvencek tartották izgalomban a hétvégén a Petőfi Csarnok látogatóit, azok közt is leginkább a gyerekeket. A csarnokban a vészesen közelgő Bálint nap apropójából idén is…

fotó nyúl kutya tengerimalac kisállatbörze sikló

Az első hó

2007. február 11. 13:08, nak komment

Ő a debreceni állatkert egyik legfiatalabb lakója: A hideg és fehér izével ismerkedő emberszabású kölyök egy apella kapucinus majom. (Fotó: nak)

fotó majom debreceni állatkert apella kapucinus

Lefagy a szempillája a sivatag hajójának

2007. február 11. 11:53, nak komment

A rheneni állatkertben kénytelen szembesülni a zord hollandiai téllel ez a teve: Az eredendően forrósághoz szokott állat sztoikus nyugalmát azonban szemmel láthatólag nem törte még meg a téli csapadék.

fotó állatkert teve

A válasz: cicus!, de azért nem annyira

2007. február 11. 10:38, mvmv komment

A fiú vagy a lány, a zsömle alsó vagy a felső fele, a pc vagy a mac, a páratlan vagy a páros, a csoki vagy a csoki, a cicus vagy a kutyus, az élet nagy kérdései közül most az utóbbira kerestük a választ. Minden idők cicakutya versenyeinek legszorosabb eredményével zárult a…

fotó kutya szavazás cica macska

Szolgálati közlemény: köszönjük!

2007. február 11. 10:23, mvmv komment

Köszönjük. A beérkezett fotókat folyamatosan dolgozzuk fel, közben kíváncsian várjuk az újakat. Örömmel vesszük, ha némi információt is mellékelnek a fotóhoz, és ha nagy felbontású, de egy mega alatti képeket küldenek. Köszönetképpen itt egy pandaklasszikus videó,…

videó klasszikus panda szolgközl

Terepszínű tinédzser

2007. február 11. 08:00, nak komment

Életében talán először látott havat február 8-án, ez az egyéves cica az angliai Walsallban. A fiatal, hófehér szőrmóknak a jelek szerint van tehetsége a hóemberépítéshez, hógolyógyúráshoz.

fotó macska játszik

A Belvárosból a Futrinka utcába

2007. február 10. 15:25, nak komment

Szöllősy Irén, a Mi újság a Futrinka utcában? című, 1962-ben indult legendás tévésorozat Cicamicája február 14-én ünnepli 87. születésnapját. Ebből az alkalomból jubileumi előadásokat tartanak február 11-én és 12-én a Budapest Bábszínházban. Buksi kutya nevében…

fotó cicamica futrinka utca szöllősy irén báb

Még képek a kékszemű bengáliról

2007. február 10. 12:02, nak komment

A karácsony előtt született apróságokról már volt képünk, de ilyen fotókból soha nem lehet elég, különösen ha fiahordó mozzanatot vagy sztárportrét örökítenek meg: (Fotó: Eduardo Di Baia)

fotó kölyök tigris

Identitászavar a kertben

2007. február 10. 11:07, mvmv komment

Peti macskája éppen le akar vadászni valamit a balatoni kertben, és azt hiszi, nagyobb sikert érhet el, ha közben inkább kenguru.

fotó kenguru macska

Rajtakaptunk két szerelmes tengerimalacot

2007. február 10. 08:51, mvmv komment

Katalin Dömi és Lujzi nevű tengerimalaca igencsak egymásba van zúgva. A vallomás értékű fotók mellett annak különösen örülünk, hogy egyikük a Cukiság színét, a rózsaszínt választotta bundának.   You say/ One love/ One life/ When its one need/ In the night/ Its one…

fotó tengerimalac

Macskák a ringben

2007. február 10. 07:59, nak komment

Minden ízében profi homevideó szekrény tetején viaskodó házimacskákról:

videó macska verekedés

Az élet nagy kérdése: cicus vagy kutyus?

2007. február 09. 19:29, nak komment

Van merszünk feltenni "A Kérdést". A kérdést, ami végletesen és végzetesen megosztja az emberiséget. Nem is, az univerzumot. A kérdést, ami minden egyes intelligens létformát egyformán foglalkoztat, és életfogytig kötő állásfoglalásra késztet. A K.É.R.D.É.S.: Kutya…

kutya szavazás macska

Karácsonyi pandaikrek

2007. február 09. 16:27, nak komment

E két óriáspandabébi, Aihin (balról) és Meihin (jobbról) 2006. december 23-án született Japánban, Shirahama város állatkertjében. A békésen szuszogó, de azért félelmetes karmaikat kivillantó csöppségeket ma mutatták be a nagyközönségnek.

fotó panda

World Press Photo díjas a szomorú szervál

2007. február 09. 16:16, nak komment

A 2007-es World Press Photo Természetfotó kategóriájának első helyezettje ez a kép: A díjazott fotót Michael Nichols készítette a National Geographic magazin számára, a szomorú tekintetű szervált a csádi Zakouma Nemzeti Parkban örökítette meg a fotós.

fotó szervál world press photo

Csíkos malac az etológusok markában

2007. február 09. 14:25, mvmv komment

Éljen a disznó éve! - kiáltottunk fel, amikor Molnár Csaba jóvoltával ráakadtunk az ELTE etológia tanszékén fotózott vadmalacra. Malacorr-fetisisztáknak íme még egy adag, további képek pedig a Molcsa blogon.

fotó kölyök malac

Kukkolós csincsilla movie

2007. február 09. 09:47, mvmv komment

Mongúz szerint a csincsillák érdemtelenül hiányoztak eddig a Cukiságról. Videópéldánk arra is bizonyíték, hogy nemcsak a kölyök lehet cuki, az Evi nevű rágcsáló ugyanis már 11 éves. Spolier: a moziban egy voyeur kis fehér kutya is feltűnik.

videó kutya csincsilla

Szonja, az idős szőke asszony

2007. február 09. 09:35, nak komment

András és Bori enyhén őszülő pofájú házikedvence a példa arra, hogy öreg kutya, nem vén kutya: Szonja egyik bölcs pillanatában az élet nagy kérdésein mereng, majd hebrencs tinédzserként veti magát kedvenc labdájára. Irigyeljük.

fotó kutya öreg

Terrakotta cukorfalatok

2007. február 09. 09:16, nak komment

A kínaiak még a magyaroknál is régebb óta ismerik a cukiság rejtelmeit. A közelgő disznó évére tekintettel újabb régészeti ínyencfalattal szolgálunk: több mint kétezer évesek ezek a terrakotta malackák: Az aranyos kis állatszobrokat Jing Di császár (i.e. 188-141.;…

fotó lelet disznó kínai

Szociografikus magyar cuki

2007. február 09. 08:58, mvmv komment

András tavaly, a kővágóörsi falunap után fotózta Szabó Béla, klinikus szakállatorvos foglalkozású pulit, akinek az orrára külön felhívnám a figyelmet.

Különösen veszélyeztetett kékszemű bengáli

2007. február 09. 08:21, mvmv komment

December 23-án a Buenos Aires-i állatkertben született ez a három bengálitigris-kölyök. A két nőstény és egy hím egyedet az állatkert Betsy nevű tigrise hozta világra. A fehér bengáli különösen ritka, veszélyeztetett faj, mindössze 240 egyed él a a Földön. (A fotót…

fotó kölyök tigris

süti beállítások módosítása