Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

Pöttyös, prittyegő pöttömök

2011. augusztus 24. 09:05, házisárkány komment

"Kedves Szerkesztők és elvadult Cukiság-rajongók!
 
Régóta nagy rajongója vagyok az oldalnak, ezért éreztem napok óta késztetést arra, hogy megosszam Veletek barátom legújabb (még) kis kedvenceit. Remélem, Ti is olyan zabálnivalónak találjátok, mint én, és új kategória születhet. A csöppségek augusztus 9-én születtek egy Eger melletti strucctenyészeten. Hozzánk 18-án kerültek, ekkor készült az első három kép. A kis rosszcsontok már az első pillanatokban felfedték igazi énjüket, tápjukat és vizüket pár perc alatt kiborították, ami a képeken is jól látszik, majd elégedetten ejtőztek egyet. Haragudni nem lehet rájuk, elvégre egy segélykérő "prittyegésnek" Ti sem tudnátok ellenálni. :)
A lábukat sajnos össze kellett kötni, amint kibújtak a tojásból, mert amíg picik, könnyen kificamodhat a csípőjük, ha nagyot lépnek. A madzagok miatt sok vicces pillanat is akadt, ám a kis betyárok így is szélsebesen futkostak. Új kifutójukban, immáron kötöttségektől mentesen vadulhatnak (4–7. kép), ám a tálborogatás továbbra is első számú hobbi maradt.
Egyenlőre non-stop kaja van, elvégre nagyra kell nőni, mivel egy 8 hónapos struccnövendék a 2 méteres magasságot is elérheti. A felnőtt kakas 2,5-3 méter magasra nő, de egyenlőre a nemüket nem lehet megállapítani.
Egyiket Pötyinek, a másikat pedig Vilinek neveztük el, a homlokukon lévő foltok alapján. Ezeket a foltokat nem tudtuk lefényképezni, mivel mindig futkosnak.
A csöppségek nagyon kezesek, és ez állítólag felnőtt korukra is megmarad. Gyakran simogatjuk, és néha az ölünkbe is felvesszük őket. Mivel kiskorukban fázósak, estére bent alszanak, de szeptembertől kint lehet őket hagyni, és a telet is bírják" – írta nekünk Amy.

Köszönjük! Én már fontolgatom, hogy beszerzek egy-két hasonló cukiságot, kérdés, hogy belterületen kell-e valami engedély a tartásukhoz. :-)

fotó fióka strucc

Cukifaktor: (5/5)
Szerintetek: (5/5)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.