Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

A legcukibb böngésző

2007. február 07. 10:07, nak komment

Egy korábbi (vöröspandás) poszt kommentjeiben vetődött fel, hogy a Firefox böngésző miről is kapta a nevét.

Bár a vörös panda egyik neve angolul valóban fire fox, a Firefox logóját és ezeket a (debreceni állatkertben készült) képeket összevetve talán egyértelmű, hogy a böngésző kabalaállata egy úgynevezett tűzróka (Vulpes vulpes var., Feuerfuchs, Fire fox). UPDATE: mint Sil a kommentjében rámutatott, a Firefox kabalaállata eredetileg tényleg a vörös panda, a logót csupán azért tervezték rókásra, mert azt jóval többen ismerik a világban, mint az ázsiai kisemlőst. "It doesn't look like a red panda because most people are unlikely to have heard of the red panda Firefox" - olvasható itt.

A tűzróka, a vörösróka és az ezüstróka keresztezésével létrehozott, prémjéért tenyésztett állat, ez utóbbit mi kifejezetten sajnáljuk, mert a tűzróka önmagában gyönyörű állat.

A kifejlett tűzróka hetven centiméteres, ehhez jön még szépséges bundás farka, ami félméteresre is megnőhet. (Fotó: nak)

firefox fotó debreceni állatkert tűzróka

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása