Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

Gyászba fordult az ünnep a berlini állatkertben

2007. március 27. 23:15, nak komment

Knut, a világhírű jegesmedvebocs hétvégi debütálása után szívszorító tragédiáról érkezett hír a berlini állatkertből. A hétvégén elpusztult Yan Yan, az állatkert másik híres kedvence, az 1995-ben pekingből érkezett óriáspanda, jelentette be hétfőn az egyik szóvivő.

A kép március 25-én készült, a 22 éves pandának ekkor még látszólag kutya baja, bár egy kicsit már letörtnek tűnik. A legszomorúbb a történetben, hogy Yan Yan - ami kínaiul annyit tesz "Szépség" - egyedül halt meg, miközben mindenki a kis Knuttal volt elfoglalva, gondozói csak jóval később vették észre, hogy a korosodó kedvenc már nincs az élők sorában.

A Bild feltételezése szerint a pandával szívroham végezhetett. Pénteken, szombaton és vasárnap ugyanis több tízezren özönlötték el az állatkertet, csak hogy Knutot láthassák. Sokan, akik nem tudtak a kis jegesmackó közelébe férkőzni, úgy dönthettek, hogy megnézik a másik berlini állathírességet, Yan Yant. Elképzelhető, hogy a nyugalmat kedvelő panda szíve a rendkívüli embertömeg okozta stressztől mondta fel a szolgálatot. Az állatkert egyelőre elutasít mindenféle találgatást, és csak a boncolás eredményét ismerve közölnek részleteket a panda halálának körülményeiről, jelentette az Associated Press.

Yan Yant 28 éves párja, Bao Bao, a világ legöregebbjeként számontartott pandája is siratja.

fotó jegesmedve panda

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása