Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

Szolgálati közlemény - beküldők figyelmébe

2007. április 03. 18:29, nak komment

Tudjuk, hogy hamarabb kellett volna ezt a kis tájékoztatót közzétenni, de talán még nem késő:

Kedves Cukiság-olvasók! Először is szeretnénk visszamenőleg is mindenkinek nagy-nagy köszönetet mondani a rengeteg beküldött cuki képért, videóért, linkért, csak így tovább, határ a csillagos ég. Hála a szőröstappancsú kisnyulaknak és a dobozfüggő cicákoknak Önök (Ti) elárasztanak (elárasztotok) minket levelekkel - ha ti nem vagytok (maradjunk a tegezésnél, ugye megbocsátható ez) nem tartanánk ott, ahol most tartunk.

Viszont sok panasz és zokszó érkezett hozzánk ilyen vagy olyan formában, a legtöbb bánatos visszajelzés azt reklamálja, hogy miért nem került ki az ő cukija, vagy mikor kerül már ki végre.

Igazán nem szeretnénk ha örihari, sértődés, vagy haragszomrád sülne ki bimbódzó kapcsolatunkból, ezért a következőket ajánljuk alázattal figyelmetekbe:

1. Mivel nem főállásban szerkesztjük a szívünk csücskét, akár egy-két hetes feldolgozási időre is lehet számítani a beküldéstől számítva a poszt megjelenéséig.
2. Mivel tényleg kosárszámra jönnek az emailek, sajnos - és tudjuk, hogy ez az egyoldalúság nincs így jól - nem tudunk a többségükre válaszolni.
3. Mivel sok levél érkezik, van szerencsénk válogatni közülük - és ez a szerkesztők dolga a nagy testvérnél is -, tehát nem közlünk le minden egyes beküldött képet, és hisszük, hogy belátható bárki számára: a minőség előbbrevaló a mennyiségnél. És e pontnál kérünk mindenkit, hogy ne haragudjatok meg, ha netalán nem látjátok viszont kis kedvenceteket a Cukiságon. Tudjuk jól, hogy minden gazdinak a saját szeme fénye a legeslegeslegaranyosabb, de vannak olyan objektív (na jó, azért éppen eléggé szubjektív) szempontok, amiket a szerkesztők előbbrevalónak tartanak - lásd következő pont.
4. Nehéz összefoglalni, de azért megpróbáljuk:

 

  • Legyen a kép (vagy videó) elfogadható minőségű. Legyen éles a cukiság rajta, ügyeljünk, hogy a megfelelő helyre fókuszáljon a fényképezőgép (kamera). Sokat ront a fotón, ha a lakás összes tárgya tűéles, a zabálnivaló nyuszi viszont csak egy homályos folt a kép közepén.
  • Lehetőleg ne használjunk vakut, mert egyrészt sokszor kiég a kép közepe és élvezhetetlenül részlettelen, fehér részek lesznek rajta, másrészt - és ez talán sokkal fontosabb - nem tesz jót a kedvencünk szemének sem ha arconvakuzzuk szegényt. Szóval csak óvatosan a villanófénnyel.
  • Komponáljunk ügyesen, azaz a képen főként az állat legyen: legalább a felét töltse ki a képmezőnek.
  • Küldjünk minél jobb felbontású fotót, a mobiltelefonnal készült bélyegnyi képekkel szemben jókora előnyt élveznek a legalább négy-ötszáz pixel széles/magas .jpg képek, tényleg az a legjobb, ha fényképezőgépet használunk fényképezésre.
  • És végül, de nem utolsó sorban, legyen tényleg cuki az a cuki. Azaz próbáljuk a kívülálló szemével is nézni kedvencünket, bár ez nyilván nem könnyű. A szerkesztők nem szeretnének szőrősszívű varacskosdisznó színében feltűnni, de az, hogy van egy állat a felvételen, önmagában még nem elég az üdvösséghez. Legyen valami különleges a fotón (videón), egy tekintet, egy mozdulat, egy arckifejezés, egy póz, egy vicces jelenet sokat nyom a latban.

 

5. És egy afféle jogi figyelmeztetés a végére: a beküldött képeket kicsinyítjük, megvágjuk, képszerkesztővel javítunk a minőségen, ha úgy látjuk jónak, majd a képek sarkába kicsi cukiság-vízjelet biggyesztünk, jelezve, hogy az innentől a Cukiságé. A nekünk beküldött képek mindazonáltal csak nálunk jelennek meg, nem adjuk tovább azokat, tehát nem kell attól tartani, hogy macskaeledel-reklámos célokra eladjuk Cirmi fotóját és a bevételből elutazunk a Hawaii-szigetekre.

fotó videó szolgközl

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása