Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

Már látható az Állatkertben az április elsején született tevecsikó

2007. április 12. 16:12, mvmv komment

Már láthatja az Állatkert közönsége Jojót, az április elsején született tevecsikót. A csaknem 40 kg-mal született tevegyerek mamájával, Jolánnal, és a tevecsalád többi tagjával együtt látható a Pálmaház melletti tevekifutóban. A kicsit gondozói Jojónak keresztelték el.

Jojó lengyel és magyar felmenőkkel büszkélkedhet, az anyja ugyanis a Gdanski Állatkertben látta meg a napvilágot 1992-ben. Jojó apja, Juszuf viszont budapesti család sarja: 1994 márciusában született. Ráadásul az apai nagymama, Johanna is budapesti volt (méghozzá 1976 márciusi), a dédnagymamák egyike pedig szerepelt az „Egri csillagok” című színes, szélesvásznú magyar filmben, írja az állatkert közleménye.

A tevék 440 napig vemhesek, a tevecsikók pedig 35-40 kg-os testtömeggel, púp nélkül jönnek a világra. A kicsik testtömege féléves korukra már meghaladja a 100 kg-ot, és legkésőbb kilenc hónapos korukig vesznek magukhoz anyatejet, noha már 4-5 hónaposan megpróbálkoznak a szilárd táplálékkal is. Kifejlett méretüket ötéves korukra érik el.

Jojót és Jolánt a Pálmaház melletti tevekifutóban láthatja a nagyközönség. Kettőjükön kívül a budapesti tevecsalád még három további állatból áll: az Ingrid nevű kifejlett tevekanca, és tavaly márciusban született, Írisz nevű csikója Jojóékkal közös területen, Juszuf, az apaállat pedig egy elkülönített kifutóban látható.

(fotók: Bagosi Zoltán)

fotó állatkert kölyök teve

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása