Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

Exkluzív felvételek Botek gyermekeiről!

2008. szeptember 04. 07:57, ge komment

Kattintson a képre nak további csodás képeiért!

Ahogy azt már elujjongtuk friss melegében, Boteknek, a Cukiság blog hivatalos szerkesztőségi kedvencének kissáskái születtek! Az épp esedékes terrárium nagytakarítás alkalmával (Botek különösen aktív volt, de Vera hősiessége és az én gumikesztyűm végül győzedelmeskedett az anyai/apai ösztönös védelmezés felett) összesen 8 kis porontyot számoltunk össze. Azon nyomban írtunk egy segélykérő levelet Zsuzsinak, Botek eredeti gazdájának, aki a következőt válaszolta:

"A kicsiknek a legfontosabb hogy minden nap legyen némi folyadék, mert szinte folyamatosan vedlenek majd, ahhoz kell az ivóvíz. (Hétvégére esetleg rakj valami kupakba vizet több helyre.) Ha van elég ennivaló, akkor a nagyok nem bántják a kicsiket, eddig egyszer vettük csak észre, hogy a nagy túl éhes volt, és nekilátott egy kicsi elfogyasztásának, de szerencsére megakadályoztuk még időben. Ez persze nem jeleni azt, hogy máskor nem történt ilyen, csak nem vettük észre... A kicsik hihetetlenül hatékonyan megtalálják a leveleket, hiába no, az evolúció dolgozik. Szóval maradhatnak együtt. Ne lepődj meg, ha hamarosan még több lesz, nem egyszerre kelnek ki a peték. Ezzel együtt exponenciálisan nehezebb lesz a terrárium kitakarítása, a mienk sajnos borzasztó koszos, mert már az etetés is egy reflexgyakorlat haladóknak. További jó botozást!"

További izgalmak és képek a hajtás után!

A levél után azonnal lecseréltük a terrárium aljából a földdel kevert tőzeget, hátha a következő hetekben nem lesz még a fülünk mögött is botsáska, de Botek visszatelepítése után azonnal szembesülnünk kellett vele: bizony ha a peterakás egyszer elkezdődik, nehezen marad abba.

Kattintson a kissáskákért!

Mindenesetre jelenleg 8 kis sáska vár gazdára. Ebből 1 anyukámé, 1 marad Botek mellett társaságnak de 6 még gazdira vár. Ha szeretne egy nem túl igényes, de érdekes és szép háziállatot, jelezze nyomban! Csak most, csak itt ajándék befőttesüveg és szederlevél!

fotó szerkállat sáska

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása