Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

Arra ébredt, hogy egérmaki mászik a lábán

2008. november 20. 07:00, mvmv komment

Marci édesanyjával történt az alábbi izgalmas eset: "Volt egy szörnyű ejszakank, amikor arra ebredtem, hogy vmi maszik a labamon, kiderult, hogy a legkisebb foemlos; egy lemur, ami viszont patkanyra hasonlit, valami microcebus akarmi. Fel ejjel hajkurasztuk, apatok idegesebb volt, mint en, persze nem tudtuk megfogni. Vegul behuztuk a szunyoghalot es annak vedelmeben aludtunk par orat. De az erdoben nagyon jopofak, sok kicsi van az anyja hatan es nem nagyon felnek az embertol, jo kozel lehet menni hozzajuk" - írta Marcinak Madagaszkárról.

Jó, ha tudja, hogy a törpemakifélék (Cheirogaleidae) az emlősök (Mammalia) osztályába a főemlősök (Primates) rendjébe, az orrtükrösök (Strepsirrhini) alrendjébe tartozó család, amelyhez öt nem és harminc faj tartozik.

Az egérmakik nemébe - mint nevük is mutatja - kis termetű félmajmok tartoznak, amelyek kizárólag Madagaszkár szigetén őshonosak. Éjszakai életmódú fajok tartoznak ebbe a családba, melyeknek éppen ezért nagy fülük és szemük van. Hosszú farkuk a fák közötti közlekedést teszi számukra biztonságosabbá. Fogazatuk a rovarevőkére emlékeztető, összesen 36 foguk van. Magányosan vagy párban élnek, maximum 13 centi magasak és 70 grammosak.

A kép nem a lábra mászó példányt ábrázolja, azt ugyanis nem sikerült megörökíteni. (a fotót innen loptuk: Sciencedaily)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása