Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

Nagyon ritka macskabagoly fiókák Budapesten

2010. március 11. 07:11, ge komment

A napokban érkezett a bejelentés a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület központjába, mely szerint az I. kerületben már tollas bagolyfiókák vannak. Ezt a hírt a Budapesti helyi csoportunk titkára, Morandini Pál is megerősítette, aki a bejelentést követően többször is megfigyelte őket és sikerült egy felvételt is készítenie a pelyhes fiókákról!.

A bagolyfajok a többi hazai madárfajhoz viszonyítva korán kezdenek költésbe, kiválképp igaz ez az erdei fülesbagolyra, az uhura, a macska- és uráli bagolyra, melyek már február-márciusban kiválasztják költőhelyüket és tojásokat raknak. Feltételezéseink szerint ez a fiókás család már januárban fészket rakhatott, ha már ilyen szép és nagy, tollas fiókák vannak! Előfordul, hogy a városokban az enyhébb klíma és a több zsákmányállat okán, hamarabb kezdenek költeni, mint szabadban élő fajtársaik. Fotó: Morandini Pál

fotó bagoly kölyök

Cukifaktor: (4/5)
Szerintetek: (4,8/5)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása