Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

Pókmama és pókbabái

2010. október 22. 12:26, erykah komment

"A helyes, szőrös kis állatkákat szeretjük  - én különösen a pókokat. :-) 
Tegnapi mezei sétám során találkoztam össze ezzel a nagyon helyes  réti farkaspók (Hogna radiata) mamával. A nemrég kikelt babapókok a kb. 2,5 centis mama hátán összekapaszkodva utaztak, ahogy ez a farkaspókokra jellemző. A pókmama igen fürgén mozgott, persze azonnal el akart bújni a fűszálak alatt, így rámásztattam egy kis doboztetőre, hogy addig a pár pillanatig ne rohanjon el, míg alaposan lefotózom. Közben pár baba leszaladt a hátáról, így egyik babáról is van külön kép (a kis jószág kb. 2mm "nagy" volt). Pillanatokkal később a babák visszamásztak a biztonságot jelentő mamahátra, majd a mama leszaladt a fűbe és el is bújt. 
A farkaspókok a földön rohangászva aktívan vadásznak, általában náluk egy kicsit kisebb termetű rovarokra, emberrel szemben igencsak félénkek, egyáltalán nem agresszívek, felesleges félni tőlük! A szülői gondoskodás e formája igen látványos és bár az egyszülős családmodell a divat náluk, egy ilyen kis pókcsalád mindenek felett CUKI!" - írja LGYM

Köszönjük! 

fotó pók

Cukifaktor: (3/5)
Szerintetek: (3,1/5)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása