Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

Kazuár, a szívrabló

2011. március 10. 08:00, házisárkány komment

"Sziasztok!

Az állatkertről jutott eszembe, hogy még tavaly készítettem a párommal néhány képet a Debreceni Állatkertben erről a sisakos kazuárról, amely rögtön elrabolta a szívünket. Néhány dolog amit érdemes tudni róla. A sisakos kazuár Észak-Ausztrália és Új-Guinea lakója, magassága 130-170 centiméter, súlya 17-70 kilogramm, csontos fejdísze azért alakult ki, hogy védje a koponyáját, amikor a sűrű, szúrós növényzetben a nyakát előretartva szalad. A kazuárok rendkívül fontos szerepet játszanak a növények terjesztésében, ugyanis az emésztőcsatornájukon áthaladó termések csak a húsukat vesztik el, és életképesen pottyannak ki a madárból. Már 21 olyan esőerdei növényfajt határoztak meg, amelyek magja csak akkor indul csírázásnak, ha előtte áthaladt egy kazuár bélrendszerén.
További állatkertes képeim itt:


Kornél"
 

Köszönjük!

fotó állatkert kazuár

Cukifaktor: (4/5)
Szerintetek: (5/5)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása